13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei ani de închisoare pentru Dascălu

Trei ani de închisoare pentru Dascălu

Costin Dascălu, craioveanul trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni, după ce l-a împuşcat pe Bogdan Hristea în timpul scandalului de pe 20 august 2007, de la IML Craiova, a fost condamant ieri la trei ani de închisoare. Costin Dascălu a fost trimis în judecată la aproximativ o lună după incident, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Anchetatorii au stabilit că, pe 20 august 2007, Dumitru Daniel Ogun s-a dus la IML Craiova însoţit de fratele său, Marius Mihai Tricu, şi de Costin Dascălu. În timp ce se aflau în sala de aşteptare din faţa cabinetului de consultaţii, şi-au făcut apariţia trei tineri, printre care se afla şi Bogdan Hristea, zis „Bogdă“. Cele două grupuri s-au luat la ceartă şi s-au bătut în sala de aşteptare a institutului, timp în care Hristea a tras două focuri de armă fără să rănească pe cineva. După aceea au părăsit incinta IML, moment în care Hristea a fost împuşcat de Costin Dascălu.

Acesta din urmă a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru infracţiunile comise, iar ieri, conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, a fost condamant la trei ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII