20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoţia lui Manţog îşi aşteaptă sentinţa

Soţia lui Manţog îşi aşteaptă sentinţa

Soţia liderului PD-L Gorj, Ecaterina Manţog, va afla pe 27 mai sentinţa în procesul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o judecă pentru corupţie.

 

GORJ. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 27 mai sentinţa în procesul în care Ecaterina Manţog, soţia liderului PD-L Gorj, Ionel Manţog, este judecată pentru fapte de corupţie. Ecaterina Manţog a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru că a omis să treacă în declaraţia de avere un teren de 400 de metri pătraţi, pe care a fost construită o vilă de strămutat de lux. Fosta judecătoare a Tribunalului Gorj a fost achitată de Curtea de Apel din Craiova, însă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia magistraţilor craioveni şi procesul a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Interesant este că, iniţial, judecătoarea fusese amendată administrativ de procurori cu 1.000 de lei, însă Ecaterina Manţog a fost nemulţumită şi a contestat sancţiunea în instanţă. Procesul s-a întors însă împotriva magistratei, după ce procurorii au considerat, în urma extinderii cercetărilor, că soţia lui Ionel Manţog a încercat să ascundă o faptă de corupţie.

 

Judecaţi în familie

 

Preşedintele PD-L, Ionel Manţog, este, de asemenea, judecat pentru fapte de corupţie la Tribunalul Sibiu, într-un dosar care priveşte modul în care fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia i-a reconstruit acestuia, la Târgu Jiu, o vilă în schimbul terenului şi a unei gospodării strămutate din satul Ştiucani. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat pe Ionel Manţog că a folosit informaţii confidenţiale din cadrul societăţii miniere unde era director pentru a achiziţiona o casă şi un teren ce urma să, fie expropriate, din cauza înaintării frontului de lucru. Direcţia Naţională Anticorupţie a stabilit că în schimbul gospodăriei de la Ştiucani, familia Manţog a beneficiat la Târgu Jiu de o vilă mai mare decât locuinţa cumpărată. Tot la Sibiu este judecat şi Cosmin Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului. Cosmin Popescu a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a încercat să-l scoată basma curată pe Manţog, şeful său pe linie de partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII