11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşini furate, identificate de poliţiştii de frontieră

Maşini furate, identificate de poliţiştii de frontieră

MEHEDINŢI. Un autoturism Opel Zafira şi un BMW au fost indisponibilizate ieri de către poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere (BCIT), după ce primul a fost semnalat ca fiind furat din Italia, iar cel de-al doilea a fost depistat circulând cu numere false de înmatriculare.

„Miercuri, la ora 15.00, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate, poliţiştii de frontieră severineni din cadrul BCIT al IJPF Mehedinţi au oprit în trafic, la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin, un autoturism Opel Zafira înmatriculat în Italia, despre care aveau date că a fost furat din această ţară“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Mehedinţi, Valeriu Pera.

Bărbatul aflat la volanul maşinii, Alin S., de 28 de ani, din municipiul Turnu Severin, nu putea prezenta un document sau o procură care să ateste că este proprietarul autovehiculului sau că îl poate folosi. Continuând cercetările şi efectuând verificări suplimentare prin Punctul de Contact Oradea, poliţiştii au stabilit că acesta figurează ca fiind furat din Italia, la începutul acestei luni.

Autoturismul, care este fabricat în 2005 şi valorează 30.000 de lei, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept. Bărbatului care a fost găsit la volan i s-a întocmit dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Câteva ore mai târziu, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic un autoturism BMW 318i, înmatriculat în Italia, care era condus de către Gabriel B., tot din municipiul Drobeta Turnu Severin. Deoarece existau suspiciuni în legătură cu modul de deţinere a autoturismului, poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de către severinean. Aceştia au constatat că plăcuţele de înmatriculare figurau ca fiind furate din Italia, autoturismul fiind înmatriculat tot Italia, dar sub alt număr, iar certificatul de înmatriculare prezentat de B. Gabriel era falsificat.

„Cel de-al doilea autoturism identificat de poliţiştii de frontieră, în valoare de 26.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Mehedinţi până la definitivarea cercetărilor, iar faţă de Gabriel B. se efectueză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare“, a mai spus Valeriu Pera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS