Acasă Local Elevii protestează împotriva uniformelor

Elevii protestează împotriva uniformelor

Mai mulţi elevi de la Liceul de Informatică din Petroşani au protestat, ieri dimineaţă, pentru că nu li s-a permis accesul în şcoală fără uniformă. Manifestarea tinerilor a durat aproximativ trei ore, ei afirmând că li s-a încălcat astfel dreptul la educaţie. Elevii au motivat că nu şi-au luat uniforme pentru că nu pot să-şi cumpere încă sacouri, din cauza preţului pe care nu şi-l permit.

„Ne-au spus că, dacă nu avem sacouri, nu putem intra în şcoală. Toţi din clasă am refuzat să ne facem sau să ne cumpărăm aceste haine, deoarece sunt prea scumpe. Avem însă insigne. Pe de altă parte, nu înţelegem de ce unii elevi care nu aveau uniforme au intrat totuşi în şcoală“, a comentat o elevă. „Nu ne-am făcut sacourile pentru că nu avem bani. Unul costă 80 de lei, foarte mult pentru noi“, a completat alt elev.

Altă cauză a protestului de luni a fost faptul că, de aproximativ trei luni, elevilor care fac naveta la acest liceu de prestigiu din Valea Jiului nu li s-au decontat biletele de transport. În schimb, li se cer bani pentru tot felul de lucruri. „Ni s-a spus că ne decontează transportul doar dacă aducem biletele. Strângem bilete de trei luni, însă nu am primit nici un leu. Acum trebuie să dăm bani pentru uniforme sau pentru alte activităţi“, s-au mai plâns elevii.

Pe de altă parte, profesorul de serviciu pe liceu, Mariana Ciornei, a declarat că decizia de a-şi face uniforme aparţine tuturor elevilor şi a fost luată de comitetul de părinţi. „Copiii au dat bani în rate pentru aceste sacouri, iar zilele trecute le-au fost distribuite. De astăzi (ieri-n.r.) elevii intră în liceu doar dacă au uniforme. A fost decizia comitetului de părinţi şi opţiunea copiilor. Ştiu că o clasă nu a comandat sacouri, însă minoritatea se supune majorităţii“, ne-a declarat Ciornei.

 

Anchetă de la Inspectoratul Şcolar

 

Inspectorul adjunct din cadrul ISJ Hunedoara, Simion Molnar, susţine că decizia conducerii Liceului de Informatică de a le interzice copiilor accesul la orele de curs nu este corectă, motiv pentru care a dispus o anchetă la faţa locului. „Pot spune că interzicerea accesului în liceu nu este o soluţie. Trebuia să li se dea voie să intre într-o sală de clasă şi să se găsească o soluţie. Nu este corectă atitudinea faţă de copii. Voi lua legătura cu inspectorul care se ocupă de activitatea de la Liceul de Informatică, să facă o verificare“, a declarat Molnar.

Exit mobile version