Acasă Local A murit strivit la serviciu

A murit strivit la serviciu

VÂLCEA. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mihăeşti, judeţul Vâlcea, au fost sesizaţi duminică, 11 mai, că la sediul unei staţii de mixturi asfaltice din satul Negreni, un bărbat a decedat. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, un procuror şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă. „Vasile Stanciu, de 43 de ani, din comuna Stăneşti, era electrician în cadrul unităţii. Din primele cercetări s-a stabilit că victima se urcase în cupa unui încărcător frontal pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu. Maşinăria s-a deplasat, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut în cap de la patru metri“, a precizat Ion Nicolăescu (foto), inspector-şef în cadrul ITM. Vasile Stanciu a decedat pe loc. Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Vâlcea, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, dar şi de inspectorii ITM.

 

Numărul muncitorilor
la negru a crescut

 

254 de persoane care lucrau la negru în judeţ au fost depistate, de la începutul anului şi până în prezent, de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea. Cu toate că angajaţii ITM verifică zilnic firme din toate domeniile de activitate, numărul muncitorilor la negru a crescut alarmant în ultima perioadă. „Pe parcursul acestei luni au fost aplicate sancţiuni în valoare de 117.000 de lei. De curând, am demarat o campanie care vizează firmele în construcţii. Avem ca partener şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea“, a declarat Ion Nicolăescu.

 

40 de persoane fără forme legale

 

În aprilie, ITM Vâlcea a desfăşurat acţiuni pentru depistarea firmelor din domeniul construcţiilor care participau la licitaţii şi apoi îşi opreau o parte din banii pentru efectuarea lucrărilor. „Aceste firme luau sub antrepriză alţi constructori care beneficiau de forţă de muncă, angajând astfel persoane fără forme legale“, a completat şeful ITM. Astfel de cazuri au fost depistate la Budeşti, Dăeşti şi Vlădeşti. Inspectorii au avut informaţii că la Budeşti lucrau 40 de persoane la negru pentru o firmă de construcţii din Piteşti. Când au ajuns la faţa locului, angajaţii ITM au constatat că 20 dintre ei fugiseră de pe şantier şi nu au reuşit să-i amendeze decât pe ceilalţi 20 care rămăseseră la muncă.

Exit mobile version