21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Jos afişele!

BEJ Gorj a decis eliberarea de afişe a mai multor panouri din Târgu Jiu, în favoarea partidelor neparlamentare, şi a interzis publicitatea electorală pe stâlpii CEZ.

 

 

 

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj a emis, la sfârşitul săptămânii trecute, o dispoziţie prin care partidele parlamentare sunt obligate să elibereze de afişe mai multe panouri pentru publicitate electorală, în favoarea partidelor neparlamentare.

Iniţiativa Biroului Electoral Judeţean a venit ca urmare a unei sesizări depuse de Partidul Ecologist Român, Uniunea Populară Social Creştină şi Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat, care au reclamat lipsa locurilor de afişaj, după ce făcuseră acelaşi lucru şi la Biroul Electoral Municipal Târgu Jiu. Cu toate că Biroul Electoral Municipal dispusese în prealabil ca afişajul să se facă peste afişele existente, partidele neparlamentare nu au fost de acord cu acest lucru.

 

12 panouri pentru 16 partide

 

După ce a verificat situaţia panourilor pentru publicitate electorală amplasate de primărie la Târgu Jiu, preşedintele BEJ Gorj, magistratul Ion Stănulescu, a decis ca partidele parlamentare care au ocupat mai multe panouri să dezlipească materialul electoral. „Avem 16 formaţiuni politice implicate în campania electorală, dar Primăria Târgu Jiu a amplasat 12 panouri, de mari dimensiuni, e drept, pentru afişaj, în mai multe locuri din oraş. Este evident că la astfel de cifre nu toate formaţiunile politice aveau loc de afişaj asigurat, mai ales că unele partide considerate mari au ocupat chiar şi două sau trei panouri în defavoarea celor mai mici, care nu au avut nici materialele de afişaj pregătite la timp“, a menţionat Stănulescu. Hotărârea BEJ Gorj a fost adusă la cunoştinţă şi Primăriei Târgu Jiu, Poliţiei Municipale, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, precum şi Poliţiei Comunitare.

 

Interzis şi afişajul pe stâlpii CEZ

 

BEJ Gorj a mai emis o hotărâre prin care a fost interzis afişajul pe stâlpii de electricitate. Decizia a fost luată după ce proprietarul stâlpilor, CEZ Oltenia, a reclamat acest lucru. Judecătorul Ion Stănulescu a precizat că CEZ Oltenia a sesizat că mai multe partide implicate în campania electorală au lipit pe stâlpi afişe ale candidaţilor, cele mai multe dintre acestea acoperind avertismentele privitoare la pericolul de electrocutare. CEZ a menţionat şi că lipiciul folosit la prinderea afişelor este unul de foarte bună calitate şi rămâne pe stâlpi şi după deteriorarea afişelor. „În aceste condiţii, BEJ Gorj a dispus interzicerea afişajului pe stâlpii de electricitate şi pe tablourile electrice sau uşile de acces în posturile de transformare. Interdicţia este valabilă până după turul doi al scrutinului. De asemenea, BEJ Gorj a obligat partidele care au lipit afişe în astfel de locuri să le dea jos şi să readucă stâlpii la starea iniţială“, a declarat Stănulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS