6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBrambureală din cauza adeverinţei de asigurat

Brambureală din cauza adeverinţei de asigurat

Tot mai multe persoane au semnalat faptul că nu au putut să beneficieze de îngrijiri medicale pentru că nu au avut carnet de asigurat, iar Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj nu a vrut să le elibereze acest document.

Potrivit reprezentanţilor CAS Dolj, tipărirea carnetelor de asigurat a fost sistată printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Cei care au pierdut carnetul trebuie să solicite, în schimb, o adeverinţă de la CAS de care aparţin. Problema este că, deşi ordinul este în vigoare de patru luni, oamenii habar nu au de acest lucru, iar unii medici sunt la fel de „informaţi“ şi nu îi primesc pe pacienţi la consultaţie fără carnet.

 

Adeverinţa nu se plăteşte

 

„Orice asigurat care a rămas fără carnet primeşte, la cerere, o adeverinţă de la Casa de Asigurări de Sănătate, cu care va merge la medic. Adeverinţa respectivă dovedeşte calitatea de asigurat şi este valabilă între trei şi 24 de luni, în funcţie de calitatea asiguratului: salariat, pensionar, asistat social, şomer etc.“, a explicat Daniela Gheorghe, purtătoare de cuvânt la CAS Dolj.

Adeverinţa se eliberează într-o săptămână şi asiguratul nu trebuie să plătească nimic. Pentru a obţine adeverinţa, trebuie să se prezinte la ghişeul CAS Dolj, cu documentele care dovedesc calitatea de asigurat şi care pot fi găsite pe site-ul www.casdj.ro. Dacă asiguratul are nevoie urgent de asistenţă medicală, atunci va putea să meargă direct la medic cu documentele necesare pentru eliberarea adeverinţei.

Carnetul şi adeverinţa vor rămâne documentele doveditoare ale calităţii de asigurat până în momentul în care vor fi înlocuite cu cardul de sănătate. Deocamdată, cardul de sănătate este doar obiectul unui proiect de act normativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS