Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Grădiniţă inundată de conducta de canalizare

VÂLCEA. Subsolul unei grădiniţe din oraşul Băile Govora, judeţul Vâlcea, a fost inundat de apa provenită de la o conductă de canalizare care s-a spart. La grădiniţa de pe strada Horia, Cloşca şi Crişan învaţă aproximativ 70 de copii din oraş. Conducta de canalizare care trece pe sub stradă a cedat, luni, din cauza traficului greu. „Nu e prima dată când se sparge conducta din cauza traficului greu. În urma fisurării conductei, doar subsolul a fost inundat de apă. Sălile de clase nu au fost afectate în nici un fel, iar orele copiilor nu au fost perturbate“, a declarat Gheorghe Ciucă, inspectorul general al Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Vâlcea. Acesta a precizat că a fost reparată conducta, dar ea va trebui înlocuită pe viitor. Pentru scoaterea apei din subsol a fost necesară intervenţia angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea, care, cu ajutorul unei motopompe, au tras apa timp de o oră.

Alina STATE-FULGER

100 de lei pentru
cei persecutaţi de comunişti

Persoanele evacuate din locuinţa pe care o deţineau în perioada 6 septembrie 1940 – 6 martie 1945, fiind persecutate pe motive etnice, vor avea dreptul la o indemnizaţie lunară de 100 de lei pentru fiecare an în care şi-au părăsit domiciliul.

Senatul a adoptat ieri o propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.105/1999, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, iniţiată de trei deputaţi din partea minorităţilor naţionale – Miron Ignat, Nicolae Mircovici şi Aurel Vainer.

Prevederile în vigoare dădeau posibilitatea de a primi această sumă, corelat cu numărul de ani de suferinţă, numai celor deportaţi, arestaţi, strămutaţi în alte localităţi sau trimişi la muncă forţată. Iniţiatorii au dorit însă ca şi persoanele evacuate din locuinţă să primească, la rândul lor, 100 de lei pentru fiecare an, în prezent aceştia primind o indemnizaţie fixă de 100 de lei lunar. Guvernul nu a susţinut propunerea legislativă. Senatul e prima Cameră sesizată, decizia finală urmând să fie luată de deputaţi.

Adrian DINU

Şi-a înjunghiat fiul vitreg cu un cuţit

VÂLCEA. Un bărbat din comuna Creţeni, judeţul Vâlcea, şi-a înjunghiat, ieri, fiul vitreg. Între Cristian M. şi tatăl său vitreg, Gheorghe N., ambii din Creţeni, a izbucnit un conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Scandalul s-a încheiat tragic, Gheorghe N. tăindu-şi fiul cu un cuţit în zona toracică şi cea lombară. Tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Drăgăşani, unde a fost diagnosticat cu plăgi înjunghiate hemitorace stâng şi lombar stâng. Ulterior, starea lui de sănătate s-a agravat şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova. Subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea, a declarat că lui Gheorghe N. i s-a întocmit dosar penal şi că, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale pe care le va primi victima, se va face încadrarea juridică a faptei.

Alina STATE-FULGER

Băieţel accidentat pe trecerea de pietoni

OLT. Un copil de patru ani a ajuns la spital, după ce un autoturism l-a lovit în timp ce traversa strada în fugă. Evenimentul rutier a avut loc luni seară, în jurul orei 18.00, pe strada Nicolae Titulescu, din Drăgăneşti-Olt.

Potrivit poliţiştilor, minorul
s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, în fugă, fiind accidentat de un autoturism condus de Tudorică Mitrache, de 34 de ani, din comuna Izvoarele.

În urma accidentului, copilul a fost transportat la Spitalul Caracal pentru a primi îngrijirile necesare. Poliţiştii spun că şoferul nu era băut în momentul producerii accidentului, dar este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Dana MIHĂILĂ

Exit mobile version