17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBEJ şi-a dat acceptul pentru tipărirea buletinelor de vot

BEJ şi-a dat acceptul pentru tipărirea buletinelor de vot


OLT. Patronul firmei Imprimeria SRL din Slatina, care a câştigat licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot, a solicitat ieri Biroului Electoral Judeţean (BEJ) să-şi dea acordul pentru tipărirea primelor buletine, respectiv cele privind alegerea preşedintelui CJ şi a consilierilor judeţeni. Radu Cenuşe a venit cu câteva mostre pe care le-a supus atenţiei membrilor BEJ. Ieri după-amiază, BEJ a dat bun de tipar. Conform Hotărârii de Guvern nr. 271/2008, dimensiunile buletinelor de vot se stabilesc de BEJ, ţinând seama de numărul patrulaterelor, de spaţiul necesar pentru imprimarea denumirii partidelor, a semnului electoral, a numelui şi prenumelui candidatului etc. Prefecturii îi revine sarcina plăţilor la acest capitol.

„BEJ a dat bun de tipar pentru cele două tipuri de buletine, respectiv pentru alegerea preşedintelui CJ şi alegerea consilierilor judeţeni. Singura modificare am făcut-o la modelul buletinului de vot privind alegerea consiliului judeţean, în sensul că, pe mostră, tipărirea începea de pe prima pagină. Am căzut de acord ca numele candidaţilor să înceapă de pe pagina a treia“, a declarat vicepreşedintele BEJ, judecătorul Gheorghe Maruşcă.

 

11 candidaţi pentru preşedinţia CJ Olt

 

În cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Olt s-au înscris 11 candidaţi.

În secţiile de votare din judeţ vor fi folosite 1.740.000 de buletine de vot pentru alegerea primarilor, a consilierilor locali, a consilierilor judeţeni şi a preşedintelui CJ. Vor mai fi tipărite 3.500 de liste electorale suplimentare, 1.750 de extrase de pe copia listei electorale permanente şi 1.750 de extrase de pe copia listei electorale complementare. Pentru tipărirea acestora, firma lui Radu Cenuşe va încasa peste 300.000 de lei şi va utiliza 21 de tone de hârtie.

Termenul-limită pentru tipărirea tuturor buletinelor de vot este 22 mai 2008. Potrivit subprefectului Virgil Panduru, cel mai probabil, buletinele vor fi preluate de preşedinţii circumscripţiilor de votare direct de la tipografie, sub pază. Acestea vor sta în sediile circumscripţiilor până în preziua alegerilor, când vor fi distribuite secţiilor de votare. „Este riscant să transportăm buletinele de vot mai întâi la sediul prefecturii şi abia apoi să le dăm preşedinţilor de circumscripţii. În principiu, ele vor fi preluate direct de la tipografie“, a spus subprefectul Virgil Panduru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS