Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Bani pentru caiac-canoe

Clubul şcolar sportiv de caiac-canoe din Orşova va beneficia de 2,8 milioane de lei, bani alocaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi pentru lucrări de reabilitare şi dezvoltare. Inspectorul general al ISJ, Doiniţa Chircu, a declarat că o parte din fondul respectiv va fi utilizată la baza nautică din Orşova, situată pe faleza Golfului Cerna, pentru modernizarea hangarului pentru ambarcaţiuni şi antrenamente.

„Lucrările vor demara imediat după finalizarea, pe 5 mai, a licitaţiei de stabilire a firmei constructoare şi vor dura circa 90 de zile“, a declarat Doiniţa Chircu. În perioada execuţiei lucrărilor, activităţile sportive se vor desfăşura fără întrerupere în zona falezei Dunării şi a pontoanelor amplasate în perimetrul bazei.

Alin GHICIULESCU

PSD a şterpelit Crosul Tinereţii

Ziua Tineretului a început cu stângul în Cetatea Băniei. „Crosul Tinereţii“, organizat de Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) Dolj, care trebuia să se desfăşoare, între orele 9.00-11.00, pe traseul McDonald’s – Primărie, ca în fiecare an, a fost anulat. Reprezentanţii DJT au explicat că s-au înscris foarte puţini tineri la această competiţie, din cauza vacanţei şi a zilelor libere. Pe Velodromul din Parcul „Romanescu“ s-a desfăşurat alt Cros al Tinereţii, organizat de PSD Craiova, la care au participat 200 de tineri. Competiţia a fost anunţată ieri-dimineaţă. „Nu am ştiut că este organizată o astfel de manifestare în paralel cu noi. O aveam programată de cel puţin două săptămâni. Au fost în jur de 200 de participanţi şi a fost o competiţie bună. Am dat şi premii“, a explicat Sorin Iordache, preşedintele PSD Craiova.

Crina RAICEA

Taxă pentru susţinerea bacalaureatului

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea cuantumul taxelor pe care elevii trebuie să le achite pentru susţinerea examenului de bacalaureat. Absolvenţii de liceu nu vor fi nevoiţi să achite această taxă, dacă au urmat cursurile unei unităţi de învăţământ liceal de stat. În schimb, candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat şi acreditat trebuie să achite o taxă de 205 lei. Aceeaşi sumă va trebui achitată şi de cei proveniţi din învăţământul de stat, din promoţiile anterioare, care au susţinut în anii precedenţi cel puţin două examene de bacalaureat.

Taxele se aplică doar candidaţilor care susţin toate probele. Dacă un elev se retrage din bacalaureat înainte de finalizarea tuturor examenelor, stabilirea sumei de plată se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le-a susţinut şi luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării. De asemenea, taxa pentru examenul de absolvire a învăţământului postliceal, pentru cei din învăţământul privat, este de 134 de lei. Trebuie subliniat faptul că, pentru tinerii care doresc să dea examenul de absolvire, dar au urmat o şcoală postliceală de stat, taxa de examen se stabileşte la nivelul fiecărui centru de examen, luându-se în calcul toate cheltuielile pentru fiecare candidat.

Mădălina MITROI

Bătrân abandonat de autorităţi

Titu Pătru, de 65 de ani, din Mehedinţi, cu un handicap de gradul I, trăieşte în condiţii greu de imaginat.

Acesta locuieşte cu fiul, nora şi nepotul său la marginea satului Olteanca, într-o cameră mică, iar singurul ajutor financiar este pensia bătrânului de 110 lei.

Băiatul, Leontin Petre, beneficia de un ajutor social de la Primăria Pădina Mare, de 17 lei, bani care i-au fost luaţi chiar cu câteva săptămâni înainte de Paşte, pe motiv că i s-a mărit alocaţia băieţelului său de şapte ani şi că mai au acasă un porc şi cinci găini.

Oamenii din sat îi ajută cum pot, cu mâncare, cu haine sau bani.

Alin Ghiciulescu

Exit mobile version