10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un arici a slăbit cu dieta Atkins

În comitatul Surrey din Anglia există un animal de companie mai neobişnuit: un arici obez, care a fost pus să ţină cură de slăbire. După cum informează Yahoo!News, ariciul, botezat Georges, a fost găsit de unul dintre angajaţii Centrului de Ajutor pentru Faună din Surrey în grădina casei sale. Animalul cântărea puţin peste două kilograme, în condiţiile în care un arici obişnuit nu depăşeşte 1.200 de grame. Angajaţii centrului au hotărât să-l pună pe Georges la regim cu dieta Atkins, care constă în eliminarea tuturor glucidelor din alimentaţie. În urma regimului drastic, început în luna noiembrie a anului trecut, şi datorită exerciţiilor fizice „impuse“ de îngrijitorii săi, Georges a reuşit să ajungă la 1,7 kilograme. Directorul Centrului de Ajutor al Faunei a explicat că ariciul a devenit obez din cauză că a mâncat hrană destinată păsărilor.

Consumul de vin contribuie la salvarea planetei

Norvegienii vor putea degusta un pahar de vin Bordeaux, având satisfacţia suplimentară că astfel contribuie la lupta împotriva schimbărilor climatice. După cum informează site-ul 20minutes.fr, importatorul de vinuri Bevco a anunţat că îşi ia angajamentul ca pentru fiecare cutie de vin „Château Le Cluzeau 2006“ vândută să cumpere aşa-numite „credite pentru carbon“, care vor permite compensarea a 18 kg de CO2, adică de aproape şase ori volumul estimat de dioxid de carbon emis pentru producerea şi transportul acestor cutii. În Europa de Nord vinul este vândut în cutii de carton de trei litri, echivalentul a patru sticle obişnuite. Banii strânşi vor fi donaţi unei organizaţii nonguvernamentale norvegiene numite „Viitorul e în mâinile noastre“, care va finanţa surse de energie proprii în ţările în curs de dezvoltare. „În general, viaţa este un produs special al mediului înconjurător. Deliciosul «Château Le Cluzeau 2006» poate fi savurat având conştiinţa ecologică împăcată“, a explicat Steinar Lem, unul dintre reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale.

Sfeştanie pentru un club de strip-tease

Un preot rus chemat să sfinţească o şcoală de dans după cum credea el, s-a trezit că a binecuvântat un club de strip-tease. După cum informează Yahoo!News, reprezentanţii clubului Studio 74 din oraşul Celiabinsk, din estul Munţilor Ural, l-au „păcălit“ pe preotul Nikolai să binecuvânteze localul, spunându-i acestuia că este vorba despre o şcoală de dans. Purtătorul de cuvânt al clubului de strip-tease a declarat că sfeştania făcută de preot pare să fi avut rezultatele aşteptate, clienţii spunând că atmosfera este mult mai bună.

Hipnoză, în loc de anestezie

Hipnoza poate avea aceleaşi efecte ca şi anestezia. Un britanic de 61 de ani, care trebuia să fie operat la mâna dreaptă, a ales să se autohipnotizeze pentru a trece cu bine de această încercare. Alex Lenkei s-a autohipnotizat înainte de intervenţia chirurgicală, care a durat 83 de minute. Bărbatul susţine că a fost perfect conştient în timpul operaţiei, dar nu a simţit nici o durere. Intervenţia la care a fost supus Lenkei a constat în îndepărtarea unui os de la degetul mare şi îmbinarea unora dintre articulaţii, pentru a calma durerile provocate de artroză. „A durat doar cel mult un minut până am intrat în starea de hipnoză şi relaxare profundă. Eram perfect conştient de ceea ce se întâmpla în jurul meu, însă nimic nu mi-a provocat vreo durere, nici măcar ciocanul folosit în timpul operaţiei“, a declarat Lenkei după intervenţia chirurgicală.

Madonna şi-a cerut scuze

Madonna şi-a cerut scuze public faţă de oraşul New York şi faţă de locuitorii acestei metropole, informează site-ul cyberpresse.ca. Artista încearcă să repare greşeala pe care a comis-o când, într-un interviu acordat revistei Vanity Fair, a declarat că „New York-ul şi-a pierdut strălucirea“. În urma reacţiilor negative stârnite de comentariul său, diva a precizat că afirmaţia sa a fost scoasă din context. „Ador New York-ul, în primul rând pentru că aici mi-am început cariera“, a precizat Madonna pentru publicaţia New York Magazine. „Ceea ce am vrut eu să spun a fost că îmi e dor de perioada când lumea artistică se afla într-o efervescenţă continuă. Acum nu mai sunt la fel de implicată în viaţa New York-ului şi duc dorul acelor vremuri“, a menţionat Madonna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS