18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal1 Mai, în atenţia poliţiei şi a Gărzii de Mediu

1 Mai, în atenţia poliţiei şi a Gărzii de Mediu

Aproximativ 900 de poliţişti vor asigura liniştea publică în judeţ cu ocazia zilei de 1 Mai, dintre care mai mult de jumătate vor patrula în Bănie. La aceştia se adaugă jandarmii şi poliţiştii comunitari. În plus, comisarii de mediu vor efectua controale.

Poliţiştii de la Ordine Publică şi cei de la Rutieră, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj, vor fi prezenţi pe străzile Craiovei, chiar dacă e minivacanţă. Echipele mixte de siguranţă, formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari vor acoperi zonele de agrement de la marginea şi din interiorul oraşului, în timp ce agenţii rutieri vor fi prezenţi în zona centrală şi pe principalele artere de circulaţie, pentru a asigura fluiditatea traficului.

Deşi este sărbătoare, şoferii nu vor scăpa de radare. Acestea vor fi amplasate pe bulevardul Calea Bucureşti, strada Caracal şi bulevardul Severinului. Conform poliţiştilor de la Rutieră, o atenţie deosebită va fi acordată pe bulevardul Ştirbei Vodă, respectiv calea de acces către pădurea Bucovăţ, fiind cunoscut faptul că foarte mulţi craioveni preferă această locaţie pentru ieşirile la iarbă verde. „În scop preventiv, vom avea şi patrule de poliţie rutieră dotate cu aparate de măsurare a alcoolemiei“, a avertizat subcomisar Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova. Liniştea şi ordinea publică în restul judeţului sunt asigurate de 425 de agenţi, care vor fi prezenţi în zonele de agrement şi în locurile de desfăşurare a manifestărilor de 1 Mai. Poliţiştii de la Transporturi vor supraveghea staţiile de cale ferată şi trenurile de călători, pentru a combatate tâlhăriile şi furturile din buzunare.

Atenţie la gardă!

 

Comisarii Gărzii de Mediu Dolj avertizează că şi ei vor fi prezenţi în zonele de agrement din apropierea oraşului şi au în vizor nu doar administratorii şi proprietarii pădurilor şi terenurilor, ci şi doljenii ieşiţi la iarbă verde. „Noi am fost prezenţi în fiecare an în teren cu ocazia sărbătorilor şi avertizăm că amenzile pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului sunt usturătoare. Administratorii pădurilor, primăriile sau consiliile locale care nu iau măsurile corespunzătoare riscă amenzi de 50.000 de lei“, a declarat Manu Costache, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj. Comisarii de mediu se vor concentra asupra celor care nu iau măsuri privind gunoaiele menajere. „Există spaţii special amenajate pentru depozitarea resturilor menajere. Există aparate de fotografiat, se pot lua numerele de înmatriculare ale automobilelor, astfel că e posibil ca aceia care nu respectă măsurile corespunzătoare privind resturile menajere să se trezească în poştă cu amendă de la Garda de Mediu“, a avertizat Manu Costache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU