10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTragedie pe Valea Oltului

Tragedie pe Valea Oltului

Doi tineri din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, care se aflau într-un autoturism Volkswagen Golf V şi circulau pe DN 7, pe raza oraşului Călimăneşti, şi-au pierdut viaţa, după ce au aterizat cu maşina în apele râului Olt.

Tragedia s-a întâmplat în a doua zi de Paşti. Câţiva vâlceni care au ieşit la grătar, în zona Călimăneşti, au observat, în apele râului Olt, un autoturism în interiorul căruia se aflau două persoane decedate. Oamenii au sesizat imediat, prin numărul de urgenţă 112, Serviciul Poliţiei Rutiere. Echipaje ale poliţiei, Administraţiei Naţionale a Drumurilor, Districtul Vâlcea, şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ au ajuns la faţa locului, pentru a scoate maşina şi trupurile neînsufleţite din apă. Traficul rutier a fost blocat pe DN 7, două ore şi jumătate, timp în care autoturismul a fost scos din râul Olt cu ajutorul unei macarale aduse în zonă de drumari.

În autoturism se aflau doi tineri decedaţi, Bogdan P., de 19 ani, şi P.I., de 17 ani, ambii fiind scoşi din maşină de echipa de la descarcerare şi transportaţi la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. „În urma cercetărilor făcute la faţa locului de poliţie, s-a stabilit că Bogdan P., în timp ce conducea autoturismul din direcţia Râmnicu Vâlcea către Sibiu, la kilometrul 200, într-o curbă deosebit de periculoasă, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul maşinii, lovind parapetul din beton de pe marginea drumului, autoturismul fiind proiectat în râul Olt. În momentul producerii accidentului, atât şoferul, cât şi pasagerul de pe locul din dreapta au rămas blocaţi în autoturism, ambii pierzându-şi viaţa“, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea.

Nici una dintre victime nu purta centura de siguranţă în momentul producerii accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII