12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăfuială cu focuri de armă la Spitalul de Urgenţă

Răfuială cu focuri de armă la Spitalul de Urgenţă


Legea nu mai înseamnă nimic pentru romii din Craiova. Cel puţin asta arată incidentul de ieri, când două grupuri de romi şi-au reglat conturile cu focuri de armă, de data aceasta chiar în curtea Spitalului de Urgenţă. Alte focuri de armă s-au tras şi lângă piaţa din apropierea unităţii sanitare, printre comercianţi şi cumpărători.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova a devenit ieri, pentru câteva minute, poligon de trageri pentru două grupuri de romi, care nu au ţinut cont de pacienţi, medici şi rudele celor bolnavi şi au tras mai multe focuri de armă.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, ieri, la ora 9.15, în curtea Spitalului de Urgenţă s-au întâlnit două grupuri de romi. Primul, format din Marius Slătineanu, zis „Cervantes“, Mihai Fieraru, zis „Esop“, Cătălin Slătineanu, zis „Patrian“, şi Giovani Gogoneaţă, zis „Mantu“ care se deplasau cu un Fiat Croma, a tras două focuri asupra BMW-ului parcat în faţa Urgenţei, în care se aflau Ion Petrache şi Soriadis P.

Văzând că sunt în pericol, aceştia din urmă au fugit cu maşina, însă au fost urmăriţi de autoturismul agresorilor, care au mai tras două focuri de armă către ei la ieşirea din curtea Spitalului de Urgenţă.

 

Pistolar prins de un şofer de pe ambulanţă

 

După ce au fost trase şi ultimele două focuri de armă, agresorii au pornit spre strada Râului, iar victimele, către bulevardul 1 Mai. În acelaşi timp, din curtea Spitalului a ieşit o ambulanţă, condusă de Sorin Voicu. Acesta a povestit că a observat că se trage şi a încercat să facă loc maşinii agresorilor. A observat însă că aceştia sunt urmăriţi de poliţiştii comunitari şi a decis să blocheze strada cu ambulanţa. „Am tras ambulanţa de-a latul străzii, iar atunci a coborât un bărbat din maşina din care se trăgea cu pistolul în mână. Am coborât şi eu şi am sărit pe el, după care au venit poliţiştii şi i-au luat pe toţi“, a povestit Sorin Voicu, şofer în cadrul Serviciului de Ambulanţă.

Povestea bărbatului a fost susţinută şi de comercianţii din piaţă, care au asistat la incident. „Chiar aici, lângă mine, au tras, după care au încercat să fugă. Noroc că a oprit un băiat ambulanţa şi nu au mai avut pe unde să treacă, altfel scăpau. Nu mai poţi să pleci de acasă, că te împuşcă ăştia pe stradă, aşa am ajuns!“, a spus Ilie Dăguci, un comerciant din piaţă.

 

Conflict mai vechi între romi

 

Poliţiştii doljeni au stabilit că între romii implicaţi în scandalul de ieri există un conflict mai vechi.

Pe 22 februarie, Ion Petrache a fost lovit cu o rangă în cap de Ionel Slătineanu, pentru că nu îi înapoiase acestuia din urmă o sumă de bani. Petrache a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar Slătineanu este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Petrache a explicat că s-a dus ieri la spital pentru a-i fi scoase firele de la operaţie, însă a fost urmărit de familia Slătineanu. „Am fost să-mi scot firele de la operaţia de la cap. Eram în maşină cu băiatul meu şi am văzut că m-a urmărit cineva cu o maşină până la spital. Când am încercat să parchez, au venit mai mulţi bărbaţi şi au tras cu pistolul. Noroc că am reuşit să fug cu maşina, că altfel mă omorau şi pe mine, şi pe fiul meu“, a spus Ion Petrache. Acesta a mai explicat că totul a pornit de la o sumă de bani pe care o datorează familiei Slătineanu şi pe care a refuzat să o înapoieze pentru că au pus o dobândă foarte mare.

Poliţiştii doljeni spun că, după incidentul din februarie, conflictul dintre romi a fost menţinut de Petrache, care a jurat că se răzbună, de atunci agresând mai mulţi membri ai familiei Slătineanu. Ultimul incident a fost înregistrat sâmbătă, când Cătălin Slătineanu a fost înjunghiat de Petrache în apropierea Pieţei Chiriac din Craiova.

Se aşteaptă o propunere de arestare preventivă

 

Cei patru agresori au fost duşi la Secţia 4 Poliţie Craiova pentru a fi audiaţi, iar victimele s-au prezentat la Secţia 1. Poliţiştii doljeni au comunicat că au fost recuperate cele două pistoale cu care s-a tras, iar în maşina lui Slătineanu a fost găsit un adevărat arsenal: încă un pistol, două săbii şi două bâte. S-a mai stabilit că focurile de armă au fost trase de Cătălin şi Marius Slătineanu, care deţineau pistoalele în mod ilegal. Marius Slătineanu, Giovani Gogoneaţă şi Ion Petrache au mai fost condamnaţi şi ulterior reabilitaţi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Cei şase au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Se ridică armele

Comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful IPJ Dolj, a anunţat ieri că s-a început identificarea tuturor craiovenilor care deţin legal arme neletale şi vor fi retrase autorizaţiile şi pistoalele persoanelor cunoscute ca fiind violente.

Măsuri pentru liniştirea romilor

Peste 120 de jandarmi vor participa zilnic la misiuni operative de ordine publică împreună cu Poliţia în baza unor planuri de acţiuni comune, se arată într-un comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative după incidentele de ieri din Craiova. IPJ Dolj a anunţat că a pus în parctică o serie de măsuri. S-a constituit un colectiv de poliţişti, jandarmi şi ofiţeri BCCO, care monitorizează permanent grupurile de romi. Au fost identificate maşinile cu care se deplasează romii şi interlopii. În cartierul Faţa Luncii există permanent patrule de poliţie şi jandarmi, iar la intrări, filtre de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

96 COMENTARII