6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumul de la Rugi se scufundă

Drumul de la Rugi se scufundă

Drumul Judeţean 664 A, care traversează localitatea gorjeană Rugi, unul dintre ultimele construite în judeţ, este afectat de o alunecare de teren.

Drumul Judeţean 664 A este afectat de o alunecare de teren, cu toate că s-a cheltuit peste un milion de lei pentru construcţia sa. Specialiştii care au efectuat măsurători în zonă şi au propus mai multe soluţii beneficiarului – consiliul judeţean – au constatat, la vremea respectivă, că terenul este instabil. Însă, din toate soluţiile propuse, a fost aleasă cea mai ieftină, dar şi cea mai păguboasă în timp, mai ales pentru localnicii care folosesc foarte des ruta amintită. Drumul face legătura între comuna Turcineşti, peste dealul Rugilor, cu localitatea vecină Stăneşti. În ultimele luni, scufundarea drumului nou a început să se accentueze de la o zi la alta. La început, crăpătura din asfalt nu le-a creat probleme sătenilor, însă, în prezent, şoseaua este ruptă de la jumătate, pe o lungime de aproape 100 de metri.

 

Aşteaptă bani

 

Edilii din Turcineşti au transmis o adresă conducerii consiliului judeţean pentru a lua măsuri în ceea ce priveşte consolidarea şi repararea drumului, însă până în prezent nu s-a întâmplat nimic. „Lucrarea a fost făcută de secţia de drumuri şi poduri şi aparţine consiliului judeţean. A existat un proiectant, au fost efectuate măsurători. Ştiu că au venit la faţa locului specialişti de la Facultatea de Construcţii din Timişoara. S-au discutat mai multe soluţii, însă a fost aleasă cea mai proastă. Oamenii au spus că terenul stabil începe mult mai jos şi până la el este pânză freatică, izvoare. Centura de beton care a fost turnată atunci este acum la circa zece metri faţă de nivelul drumului, unde fusese turnată iniţial. Ştiu că există şi alte soluţii tehnice şi probabil că acum, după ce s-a întâmplat asta, o să fie folosită cea potrivită. Noi i-am anunţat pe cei de la consiliul judeţean şi aceştia au spus că problema este în atenţia lor. Am observat că asfaltul rezistă. Sperăm să nu se rupă, să se întâmple o nenorocire. Bine că nu este drum comunal, că nu ştiu ce făceam cu el, dacă era să folosim fonduri de la bugetul primăriei“, a declarat primarul din Turcineşti, Vasile Gogălniceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS