17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal1 Mai în peşteră

1 Mai în peşteră

Ziua de 1 Mai va fi sărbătorită în Valea Jiului fie pe schiuri, fie la iarbă verde sau chiar într-o peşteră, unde mai mulţi speologi au organizat un concert. Oferta din turismul local este deosebit de atrăgătoare, pentru că, în anumite zone, zăpada le stă încă la dispoziţie pasionaţilor de schi, în vreme ce Peştera Bolii va oferi o atmosferă inedită printr-un concert de muzică religioasă.

Cabanierii de la munte spun că se aşteaptă ca staţiunile turistice să fie luate cu asalt, motiv pentru care au prevăzut în meniul de sezon miei la proţap, vin, ţuică, delicii numai bune de savurat după sportul preferat al turiştilor care vor urca la munte în aceste zile. „Suntem pregătiţi pentru ca turiştii care vin la noi de 1 Mai să se distreze cât mai bine. Le vom oferi multe surprize şi miei la proţap cu mult vin“, a declarat un cabanier din Parâng. La peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Parâng, zăpada este încă neatinsă de soarele primăverii.

Celor care nu vor să urce, însă, până în vârful munţilor, membrii unei asociaţii ecologice au decis să le ofere un loc feeric, în Peştera Bolii. Pentru prima dată, în acest an, de 1 Mai va avea loc acolo un concert, organizatorii fiind de părere că acustica este unică şi impresionantă pentru cei ce preferă genul.

Peştera se află la marginea Drumului Naţional 66, pe artera de la intrarea în municipiul Petroşani, dinspre Deva, iar printre organizatori se numără şi Compania Huilei Petroşani, care a amenajat locul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS