Acasă Local Dolj Traficanţi doljeni, reţinuţi

Traficanţi doljeni, reţinuţi

Trei doljeni din localitatea Calafat sunt acuzaţi că ar fi racolat şi dus în Spania mai multe persoane, pe care le-au obligat să muncească pentru ei. Ofiţerii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au organizat joi o acţiune, în urma căreia au fost reţinuţi Marin T., de 41 de ani, Florin T., de 18 ani, şi T.S., de 16 ani, toţi din municipiul Calafat. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dolj au stabilit că aceştia au racolat mai multe persoane din Dolj, în cursul anului 2007, cu promisiunea oferirii unui loc de muncă la cules de măsline în Spania. După ce au fost transportaţi în localitatea Montoro – Spania, doljenii au fost obligaţi să muncească pentru traficanţi, fiind supuşi la acte de violenţă şi umilinţe.

Cei trei învinuiţi au fost audiaţi de un procuror din cadrul DIICOT, care a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version