Acasă Local Romii atacă în grupuri

Romii atacă în grupuri

Poliţiştii au identificat mai multe grupuri de romi, care „colindă“ judeţul Dolj şi sustrag diferite bunuri de la cetăţeni prin distragerea atenţiei acestora.

 

În ultimul timp, poliţiştii din câteva comune de pe raza judeţului Dolj au constatat că mai multe grupuri de romi se deplasează în fiecare localitate şi, sub pretextul cumpărării de produse alimentare, pătrund în casele oamenilor, de unde fură bani şi bijuterii. Metoda folosită de aceste grupuri de romi este distragerea atenţiei localnicilor. Oamenii legii fac apel la cetăţeni, în special la cei din mediul rural, să nu primească în locuinţe asemenea persoane şi să sesizeze organele de poliţie pentru a dispune măsuri preventive.

 

Primul grup, prins la Drănic

 

Gheorghe Şarpe a sesizat poliţiştii din Drănic despre faptul că mai multe persoane necunoscute, care au cumpărat brânză de la el, profitând de neatenţia sa, au pătruns în locuinţă, de unde i-au furat suma de 400 de lei. Oamenii legii au plecat în urmărirea hoţilor, iar în comuna Drănic au descoperit un autoturism Renault, condus de Laviniu Serdaru, de 27 de ani, în care se aflau Iona Stoican, de 39 de ani, Ioana Văduva, de 41 de ani, Georgeta Bîcan, de 36 de ani, Persida C., de 17 ani, Ioana Serdaru, de 39 de ani, şi Fluturică Ştefan, de 51 de ani, toţi din Craiova. În maşină mai era şi un băieţel de un an şi nouă luni. Aceştia au fost recunoscuţi de reclamant ca fiind cei care i-au sustras banii din casă.

Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că acelaşi grup a mai dat o lovitură şi în localitatea Booveni. Romii i-au distras atenţia lui Antonie Antonie, de 68 de ani, folosindu-se de pretextul că vor să cumpere mai multe sticle de vin de la un vecin, şi au pătruns în locuinţa acestuia, de unde au furat 600 de lei.

 

Al doilea grup acţiona în zona Măceşu de Sus

 

Alt grup care acţiona după o metodă asemănătoare a fost prins în localitatea Măceşu de Sus. Ioana Miclescu, de 37 de ani, Ioana Lupeanu, de 35 de ani, Ancuţa Serdaru, de 21 de ani, Eugenia Stoica, de 18 ani, Speranţa Lupeanu, de 28 de ani, Denisa C., de 17 ani, Ludemis Chiciu, de 18 ani, şi Viorel Chiciu, de 27 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii din Măceşu de Sus pe raza comunei. Romii erau cunoscuţi ca făcând parte din grupuri ce sustrag bani şi bijuterii din locuinţe prin metoda distragerii atenţiei. S-a stabilit că aceştia abordau locuitori din Măceşu de Sus, sub pretextul că doresc să cumpere alimente pentru Sărbătorile Pascale. Pe numele romilor au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, aceştia fiind acuzaţi de furt calificat.

Comisarul-şef Gheorghe Bică, prezent la o întâlnire cu reprezentanţii romilor, le-a sugerat acestora să transmită celor care comit astfel de fapte că vor suporta rigorile legii. „Şase grupuri compacte de romi se deplasează prin judeţ şi fură diferite bunuri de la cetăţeni. Să le transmiteţi să înceteze cu aceste infracţiuni, pentru că vor suporta consecinţele“, a declarat Gheorghe Bică, şeful IPJ Dolj.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version