Schimb de morţi la Sineasca

Autori


Administratorul Cimitirului Sineasca este cercetat pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte, după ce a deshumat şi a mutat un bătrân care fusese îngropat din greşeală în cavoul altei familii.

 

Poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi miercuri de Angelica Maruşcă, de 72 de ani, din Craiova, despre faptul că angajaţii Cimitirului Sineasca l-au deshumat, fără ştirea ei, pe soţul decedat şi l-au mutat într-o groapă vecină. Femeia a explicat că bărbatul ei a fost înmormântat în noiembrie, anul trecut, în Cimitirul Sineasca. Din noiembrie nu a mai trecut pe la cimitir, iar miercuri, în Săptămâna Mare, când s-a dus să rupă buruienile de pe mormântul răposatului, a observat că este altcineva îngropat acolo.

În urma verificărilor poliţiştilor, s-a stabilit că, în noiembrie 2007, angajaţii Cimitirului Sineasca, prin dispoziţia administratorului Marius Ştirban, l-au deshumat pe soţul femeii la câteva zile după înmormântare şi l-au reînhumat într-o groapă alăturată. Acesta a fost mutat, pentru că fusese înmormântat din greşeală într-un loc de veci care nu aparţinea familiei şi care a fost revendicat de proprietarii de drept.

 

Profanare de morminte


 

Poliţiştii doljeni au precizat că administratorul de atunci al cimitirului, Marius Ştirban, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte.

Conform reprezentanţilor Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, care administrează cimitirele din oraş, Ştirban a fost destituit pentru mai multe nereguli descoperite în urma unui control. Directorul RAADPFL a explicat că fostul administrator a greşit grav când a decis să mute decedatul fără nici un fel de autorizaţie. „Dacă s-a întâmplat aşa cum a reieşit din cercetări, atunci este clar profanare de morminte. Mai bine schimba fişele locurilor de veci între ele, dacă a văzut că le-a încurcat, dar nu trebuia să deshumeze un om îngropat de câteva zile fără nici un fel de autorizaţie şi slujbă“, a declarat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova. Acesta a adăugat că a fost trimisă o comisie pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, după care se vor lua măsuri împotriva celor care au greşit.

Actualul administrator al Cimitirului Sineasca, Laura Borcoş, a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat şi cum a fost posibil să fie încurcate mormintele.

Ce spune legea

Conform art. 319 din Codul Penal al României, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument sau a unei urne funerare ori a unui cadavru, se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la trei ani.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. Alex said:

    si trebuia sa puneti in poza pe gagica asta a voastra? ca doar nu cred ca este Angelica de 72 de ani :))

  2. Adi said:

    Dupa multa vreme, intru iar pe GdS al orasului meu natal si dau de o multime de aberatii. Cum sa acuzi de profanare de morminte pe un om care lucreaza chiar la cimitir si treaba lui e sa ingroape oamenii? Cateodata se face o greseala si normal ca il muti. Ah, ca nu a facut actele, aia e greseala administrativa si trebuie pedepsita. Dar nu cu sanctiune pentru profanare de morminte! Bine, fie … Poate fi acuzat, ca e democratie, iar el se va apara la proces. Daca insa va fi considerat vinovat, e absurd. Si daca se stie ca e absurd, la ce a mai fost acuzat prima data?

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 25 aprilie 2008

Actualitate

» Curtea de Apel Bucureşti a decis: Oprescu poate candida
» Dolj: Accident mortal cu maşina primăriei
» Când ne facem cumpărăturile de Paşte?
» După Distrigaz, potopul

Local

» Scurte stiri
» Cadouri pentru bătrâni şi copii
» Minor dispărut de la Şcoala ajutătoare
» Locuinţe trecute sub tăcere
» Păcăleala PSD n-a ţinut
» Amendaţi cu focuri
» Ucis de tir
» Din maşină, la spital
» Romii, provocaţi la dialog de autorităţi
» Schimb de morţi la Sineasca
» Protest înainte de Paşte
» Şcoli europene pe pământ oltenesc
» Iepuraşul, la Centrul de recuperare

Dolj

» Primarul din Drăgoteşti, prins cu tichetul în sac

Gorj

» Poliţiştii, la datorie de Sărbători
» Accidente rutiere din cauza neatenţiei
» Carnea de miel s-a ieftinit

Sport

» Scurte ştiri
» Marius Niculae este prea scump pentru Inverness
» Sir Alex Ferguson, mulţumit de rezultat
» Frank Rijkaard rămâne optimist
» Spectacol fără goluri pe „Nou Camp“
» Victoria lui Voicu
» SCM-U, învinsă din nou de CS Otopeni
» Pandurii Târgu Jiu, pe podium în returul 2008
» Onoarea Ştiinţei, mai presus de orice
» Dorel Stoica, suspendat două etape
» Meciul patronilor
» Nu suntem sclavii nimănui

Bani & Afaceri

» Se scumpeşte curentul
» Investitor american, în aşteptare

Sanatate

» Ochiul bionic, o speranţă pentru nevăzători
» Remedii naturiste cu isop
» Alimentaţia în funcţie de grupele sanguine

Magazin

» Telefoane utile
» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită
» Vaticanul, o destinaţie ideală pentru pelerinaj
» HOROSCOP
» Scurte ştiri

Top