10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest înainte de Paşte

Protest înainte de Paşte

200 de muncitori de la Celrom, firmă de prelucrare a lemnului, din judeţul Mehedinţi, au protestat ieri-dimineaţă în curtea fabricii, din cauză că nu şi-au primit primele şi tichetele de Paşte.

Angajaţii firmei Celrom, din Drobeta Turnu Severin, au ieşit în curtea fabricii, refuzând să mai lucreze, din cauză că nu şi-au primit drepturile salariale din 15 aprilie şi s-au săturat să fie amânaţi cu plata salariilor de conducere de pe o zi pe alta.

„Nu mai suportăm să muncim în această firmă, în care conducerea ia bani de pe urma noastră. Când vine vorba să ne luăm şi noi salariile, ne mint. Ce le punem pe masă copiilor de Paşte. Pe domnul director nu-l interesează aceste lucruri, doar să-i meargă lui bine afacerea. Noi muncim ca să-şi achite el datoriile de miliarde, pe care le are la stat“, a declarat o angajată.

Directorul Celrom, Mihai Sârbu, a ieşit, în cele din urmă, în mijlocul mulţimii, însă a fost huiduit de angajaţi.

„Domnilor, vă rog frumos să încetaţi cu acest protest, care nici nu este legal, din câte ştiu eu, şi nu cred că o să vă convină dacă o să vi se taie orele de muncă. Vă pierdeţi vremea pe aici. V-am promis că o să vă dăm banii şi aşa o să fie. Mai aşteptaţi şi dumneavoastră puţin, că nu a venit încă Paştele“, i-a lămurit Sârbu.

Explicaţiile pe care directorul le-a dat angajaţilor săi nu i-au ajutat cu nimic pe nemulţumiţi, aceştia spunând că nu vor mai intra la muncă până când nu-şi vor primi banii.

„Ce promisiuni, domnule director, că de două săptămâni ne tot minţi că ne dai banii şi că o să fie bine?! Dumneata ştii cât muncim noi pentru firma asta? Puţin îţi pasă de problemele cu care ne confruntăm noi. Dar tot dumneata o să ai nevoie de noi şi să vedem cum dă firma randament, dacă noi nu mai lucrăm“, a precizat un angajat al Celrom.

Cei 200 de salariaţi ai firmei severinene spun că nu vor rămâne doar la acest stadiu, ci vor recurge la toate metodele legale, pentru ca drepturile lor să fie respectate de conducerea firmei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU