Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Chimistele joacă relaxate
Oltchim Râmnicu Vâlcea se va simţi confortabil pe primul loc al clasamentului pentru încă o etapă, profitând de faptul că Rulmentul Braşov va sta în runda cu numărul 21. Ardelencele mai au însă de jucat un meci restant, în deplasare, la Zalău, partidă reprogramată de FRH pentru 5 mai. Chimistele vor evolua astăzi, de la ora 11.00, pe propriul teren, contra unui adversar modest, HCM Roman, şi nu se va pune decât problema diferenţei de scor, moldovencele fiind în subsolul clasamentului, cu şanse minime de evitare a retrogradării. În mod normal, Tadici va miza pe handbalistele care au bifat mai puţine minute în acest sezon şi va rula întregul lot pe care îl va avea la dispoziţie.  Programul complet al etapei a 21-a: CSM Cetate Devatrans – Tomis Constanţa, HC Dunărea Brăila – Oţelul Galaţi, HCM Buzău – Rapid Bucureşti, Oltchim – HCM Roman, CSM Sf. Gheorghe – U Jolidon Cluj, HCM Baia Mare – HC Zalău. Rulmentul Braşov va sta.

Naţional evoluează în Moldova
Echipa Centrului Olimpic de Excelenţă al Handbalului Feminin Românesc, Naţional Vâlcea, va întâlni astăzi, de la ora 17.00, la Bacău, pe Ştiinţa. Adversara oltencelor din etapa a 18-a din Divizia A ocupă poziţia a doua în clasament, dar se află la şapte puncte în urma liderei CSM Ploieşti, care, dacă va obţine victoria în etapa de azi, este ca şi promovată. Înaintea etapei de azi vâlcencele sunt poziţionate pe locul trei în clasament, la trei puncte de Ştiinţa.

Simpozion internaţional de sport
Craiova va găzdui pe 10 mai prima ediţie a unui simpozion internaţional pe teme sportive al cărui moto este „olimpismul este o filozofie de viaţă, îmbinând sportul, cultura şi educaţia“. La eveniment şi-au anunţat prezenţa personalităţi din lumea sportului atât din România, cât şi din alte ţări ale lumii: Australia, Bulgaria, Canada, Feroe, Franţa, Germania, Grecia, Serbia şi Italia. Întâlnirea va avea loc la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ şi va cuprinde mai multe părţi: prezentarea de referate pe teme sportive, concursuri între sportivi, momente coregrafice, expoziţii de pictură ale elevilor cu temă olimpică şi lansarea cărţii „Istoria Educaţiei Fizice şi Sportului Doljean“, ai cărei autori sunt Daniela Braun, directoarea DSJ Dolj, şi Aurel Daneş, directorul Academiei Olimpice, filiala Dolj. Tot pe 10 mai, Aurel Daneş va inaugura „Muzeul Sportului Doljean“, situat în  sediul DSJ Dolj, pe strada Gheorghe Doja. Simpozionul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, Casa Corpului Didactic, Direcţia pentru Sport Dolj, Academia Olimpică Română – filiala Dolj, cu sprijinul LPS „Petrache Trişcu“.

Şase medalii la lupte
Luptătoarele de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova s-au întors cu trei titluri naţionale de la finala Campionatului Naţional de lupte libere, categoria de vârstă cadete, concurs desfăşurat la Reşiţa. Craiovencele Mădălina Linguraru (categoria 38 kg), Oana Cojocaru (49 kg) şi Anca Petrea (60 kg) au intrat în posesia titlului de campioane naţionale. Şi alte sportive de la CSM-LPS Craiova au reuşit să urce pe podium, cucerind medalia de bronz. Este vorba despre Luiza Niţă (43 kg), Luminiţa Ciliean (46 kg) şi Roxana Rotaru (38 kg). De pregătirea sportivelor care au cucerit medalii se ocupă antrenorii Aurel Cimpoieru şi Valentin Boboşca.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version