Acasă Local Rovinari vinde bine pe bursă

Rovinari vinde bine pe bursă

În primul trimestru al acestui an, Complexul Energetic (CE) Rovinari a înregistrat o creştere a veniturilor cu 23% faţă de perioada similară a anului trecut. Şi nivelul cheltuielilor a crescut, dar numai cu 11%.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Rovinari, a declarat că profitul obţinut în primele trei luni ale acestui an se ridică la peste 40 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere de şapte ori a estimărilor făcute de la începutul anului: „Energia electrică s-a vândut foarte bine pe bursă, unde s-a înregistrat o creştere tot mai mare a solicitărilor“. Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, un rezultat negativ s-a înregistrat la producţia de cărbune, unde s-au extras cu 200.000 de tone mai puţin faţă de cantitatea estimată. În primul trimestru al acestui an, cantitatea de cărbune produsă de CE Rovinari a fost de 1,47 tone.

 

Cariera Pinoasa, trasă pe linie moartă

 

Conducerea CE Rovinari susţine că producţia de cărbune a scăzut şi din cauza problemelor pe care le are unitatea cu proprietarii de terenuri sau imobile, care au pretenţii exagerate. Laurenţiu Ciurel a precizat că Exploatarea Minieră Pinoasa, cea mai mare carieră de cărbune din ţară, este trasă pe linie moartă din cauza neînţelegerilor cu proprietarii. În aceste condiţii, preţul de producţie a cărbunelui a crescut foarte mult. „Suntem nevoiţi să apelăm la tehnologii de ocolire a proprietăţilor deţinute de persoanele cu care nu am căzut la înţelegere din cauza pretenţiilor absurde. Pinoasa e acum o carieră moartă, deşi, în condiţii normale, ar fi putut să producă opt milioane de tone de cărbune pe an. De curând, am fost nevoiţi să transferăm peste 100 de oameni la altă carieră, unde preţul cărbunelui era mai ieftin“, a precizat Laurenţiu Ciurel.

 

Un milion de lei pe două apartamente

 

Conducerea CE Rovinari nu a reuşit să se înţeleagă cu proprietarii a două apartamente din colonia muncitorească Pinoasa, situată lângă oraşul Rovinari, pentru că aceştia solicită un milion de lei pentru cele două locuinţe. Laurenţiu Ciurel a spus că dintre cele 200 de apartamente din colonia muncitorească, doar două nu au fost achiziţionate. „Cele două apartamente sunt într-o stare avansată de degradare. Unul are o suprafaţă de 56 de metri pătraţi, iar celălalt, de 58 de metri pătraţi“, a adăugat Ciurel.

Exit mobile version