22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă centre autorizate pentru sacrificarea mieilor

Două centre autorizate pentru sacrificarea mieilor

Mieii pentru Paşte sunt sacrificaţi, în judeţul Vâlcea, în două centre autorizate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Unul dintre aceste puncte este în Râmnicu Vâlcea, în cartierul Ostroveni, iar celălalt – în localitatea Boişoara.

 

 

 

VÂLCEA. Punctele de sacrificare a animalelor au fost autorizate de reprezentanţii DSVSA Vâlcea, pe perioada 21-30 aprilie, iar de ieri au început tăierile la cel din Ostroveni. „Cele două centre au apă curentă rece şi caldă, au canalizare, au cârlige pentru suspendarea animalelor în vederea jupuirii şi eviscerării. Sunt prevăzute cu containere pentru colectarea deşeurilor rezultate în urma sacrificării şi asistenţă sanitar-veterinară pe toată perioada de tăiere. Oamenii pot cumpăra carne direct de la cele două centre sau din pieţele şi halele autorizate“, a declarat Florinel Constantinescu, directorul executiv al DSVSA. Acesta îi sfătuieşte pe vâlceni să cumpere carne de miel de la punctele de sacrificare, din abatoare, din hale şi pieţe autorizate, deoarece carnea e avizată din punct de vedere sanitar. În această perioadă, echipe mixte de control, formate din reprezentanţi ai DSVSA, ai Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) şi ai Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea, verifică modul în care sunt comercializate produsele tradiţionale de Paşte. „Facem controale în pieţe, târguri, abatoare, puncte de tăiere, depozite şi în unităţi de desfacere. Vrem să vedem dacă sunt respectate normele sanitar-veterinare şi de igienă. Controlăm produsele, vedem provenienţa, dacă sunt în termenul de valabilitate“, a precizat directorul Constantinescu. În această perioadă au loc controale pe toate drumurile din judeţ, pentru a depista animalele transportate ilegal şi cu maşini neautorizate. Vor fi examinate şi animalele din punctele de sacrificare, pentru a vedea dacă sunt sănătoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS