24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani de buzunar din olimpiade

Bani de buzunar din olimpiade

Mii de elevi calificaţi la olimpiadele naţionale şi sute de premii şi menţiuni obţinute în acest an la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor. Cu aceste performanţe se laudă Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, care le-a oferit olimpicilor cadouri din partea Iepuraşului.

 

Pentru olimpicii din liceul craiovean, Iepuraşul s-a numit Fundaţia „Fraţii Buzeşti“, care a răsplătit performanţele elevilor cu premii de zeci sau sute de lei. 279 de şcolari au primit, în aplauzele colegilor şi ale profesorilor, diplome şi premii. „Înainte de Paşte vrem să oferim un cadou elevilor noştri care au obţinut rezultate la concursuri şi olimpiade. În acest an am suplimentat premiile cu zece lei şi am hotărât să le oferim şi profesorilor, care au avut elevi calificaţi la naţională doi ani consecutiv, un premiu în valoare de 80 de lei pentru fiecare. Sunt elevi care s-au calificat la mai multe olimpiade naţionale şi au obţinut numeroase premii, iar pentru fiecare rezultat vor primi bani“, a explicat Zamfirică Petrescu, directorul CN „Fraţii Buzeşti“. 55 de elevi s-au calificat la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare, 36 au obţinut premiul I la olimpiadele şi concursurile judeţene, 64 de elevi au luat premiul II, 53 – premiul III, doi – premii speciale şi 124 au primit menţiuni. Au fost premiate şi echipele de volei fete şi băieţi ale colegiului.

Premii şi pentru profesori

Fundaţia „Fraţii Buzeşti“ a acordat pentru premiul I 80 de lei, pentru II, 60 de lei, pentru premiul III, 50 de lei, şi 80 de lei pentru calificările la olimpiadele naţionale. Au fost elevi care au avut mai multe premii şi calificări la etapele naţionale, aceştia fiind recompensaţi pentru fiecare rezultat. Nu au fost uitaţi de la premiere nici profesorii. Cadrele didactice care timp de doi ani consecutiv au avut elevi calificaţi la olimpiade au primit premii de 80 de lei, iar cei care au avut rezultate numai în acest an au fost nominalizaţi şi recompensaţi cu diplome.

ISJ Dolj s-a încurcat în numărătoarea olimpicilor

Am fi dorit să prezentăm şi olimpicii din alte unităţi de învăţământ şi un top al şcolilor cu cei mai mulţi elevi cu performanţe, dar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj nu a reuşit să-i numere. Redactorii GdS au soliciatat ISJ Dolj o situaţie centralizată a elevilor care s-au calificat la olimpiadele naţionale. După trei săptămâni, instituţia a trimis trei tabele nominale cu elevii olimpici, numărul prezentat de inspectori fiind diferit de cel pe care îl au şcolile. În nici unul dintre cele trei tabele nu figurează numărul total de elevi care vor merge săptămâna viitoare la olimpiadele naţionale.

O fundaţie pentru olimpici

Fundaţia „Fraţii Buzeşti“ a fost înfiinţată în 1992, cu scopul de a colecta fonduri pentru premierea olimpicilor. Pe lângă membrii fondatori, foşti elevi ai colegiului, membrii obişnuiţi – elevii şi profesorii – cotizează în fiecare an cu cinci, respectiv zece lei. Lor li se alătură membrii mecena, sponsorii care oferă anual sume importante pentru olimpicii colegiului. La acestea se adaugă şi impozitul 2% oferit de părinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU