Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Crema olimpicilor fizicieni, în pregătire la Călimăneşti

VÂLCEA. În această perioadă, judeţul Vâlcea îi găzduieşte pe cei mai buni elevi români la fizică. Aceştia se pregătesc la Centrul Naţional de Pregătire pentru Performanţă (CNPPP) de la Călimăneşti – Căciulata, unde se află lotul lărgit şi unde se va face selecţia lotului restrâns pentru participarea României la Olimpiada Internaţională de Fizică, ediţia a 39-a. La pregătire participă 21 de elevi de la colegii de renume din toată ţara. Copiii sunt îndrumaţi şi ajutaţi în descifrarea tainelor fizicii de către profesori de elită de la Universităţile din Bucureşti, Craiova şi Sibiu. Această reuniune a celor mai buni elevi şi profesori din domeniul fizicii a putut fi realizată cu sprijinul profesorului Gheorghe Lazăr, directorul Grupului Şcolar Economic, Administrativ şi de Servicii din Călimăneşti, cu ajutorul inginerului Ilie Amuzan, primarul oraşului Călimăneşti şi prin bunăvoinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Mădălina MITROI

Bătrână arsă în propria casă

VÂLCEA. Elena I., de 84 de ani, din satul Călina – Vâlcea, a decedat într-un incendiu izbucnit sâmbătă noapte. Focul a mistuit toată casa femeii. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea s-au luptat două ore cu flăcările, incendiul fiind lichidat înainte să cuprindă şi celelalte case. „În incendiu
şi-a pierdut viaţa proprietara locuinţei. În urma primelor cercetări, a reieşit că femeia a folosit pentru iluminatul locuinţei mai multe lumânări, pe care le-a lăsat aprinse, acestea fiind cauza incendiului“, a declarat căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. Valoarea pagubelor este de aproximativ 12.000 de lei.

Alina STATE-FULGER

A intrat cu motoscuterul într-un stâlp

OLT. Un tânăr din comuna Cungrea, judeţul Olt, a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti, după ce motoscuterul cu care se plimba s-a izbit de un stâlp de pe marginea drumului. Accidentul a avut loc duminică seară, pe raza localităţii Cungrea. Poliţiştii spun că incidentul s-a petrecut din vina lui Marius Bogdan Stroe, de 18 ani, care a intrat cu viteză într-o curbă, a pierdut controlul vehiculului, iar acesta s-a lovit de un stâlp din lemn. Victima a fost rănită la cap, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, şi, ulterior, la Bucureşti.

Dana MIHĂILĂ

Băutura, bat-o vina!

VÂLCEA. Poliţia Râmnicu Vâlcea a fost sesizată sâmbătă, prin Serviciul de Urgenţă 112, că într-un bar din municipiu a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a stabilit că, în jurul orei 22.00, în local au intrat trei tineri, care doreau să consume băuturi alcoolice şi, pentru că se aflau în stare de ebrietate, nu au mai fost serviţi de personalul de serviciu, fapt pentru care cei trei au început să înjure şi să ameninţe angajaţii barului. După mai multe verificări, poliţiştii i-au identificat pe doi dintre ei, Ştefan D., de 30 de ani, şi Robert N., de 20 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea. Cea de-a treia persoană nu a putut fi descoperită, deocamdată, pentru că a părăsit localul la începutul conflictului. În urma altercaţiei, Robert N. a suferit mai multe traumatisme, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a rămas internat. Împotriva scandalagiilor se vor lua măsuri de sancţionare contravenţională, urmând să se continue cercetările şi pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Mădălina MITROI

Incendiu la Icoana

OLT. Acoperişul unei case, un fânar şi 25 de capre au ars într-un incendiu de proporţii, ce a avut loc duminică, în satul Ursoaia, din comuna Icoana, judeţul Olt. Deşi s-au deplasat la faţa locului imediat cum au fost anunţaţi, pompierii s-au luptat mai bine de o oră să stingă focul ce ameninţa să cuprindă şi casa proprietarului Constantin N. Acoperişul imobilului, un fânar şi 25 de capre nu au mai putut fi salvate şi s-au făcut scrum. În incendiu a fost distrusă şi o cantitate de grâu şi ovăz. Pagubele se ridică la aproape 30.000 de lei. Pompierii nu au stabilit cauza producerii incendiului.

Dana MIHĂILĂ

Exit mobile version