Acasă Local Ioan Rus, un nou Mailat

Ioan Rus, un nou Mailat

Un nou scandal cu tentă antiromânească a izbucnit în Italia, după ce alt român, Ioan Rus, este acuzat că a înjunghiat şi a violat o studentă.

 

Italia pare cuprinsă din nou de o „febră antiromânească“. Nici nu s-au liniştit bine apele după scandalul provocat de românul de etnie romă Nicolae Romulus Mailat, acuzat că a ucis-o la Roma, la sfârşitul lunii octombrie, pe Giovanna Reggiani, de 47 de ani, că alt caz reaprinde disputa politică pe marginea siguranţei stradale în Roma.

 

A înjunghiat-o, apoi a violat-o

 

Poliţia din Roma a anunţat sâmbătă că l-a arestat joi seară pe românul Ioan Rus, acuzat că a agresat sexual şi a înjunghiat o femeie de 31 de ani, din Lesotho. Potrivit presei italiene, victima este fiica ambasadorului statului Lesotho, care studiază la Roma.

Procedând într-un mod similar cu cel al lui Mailat, Rus şi-a abordat victima la periferia Romei, într-o zonă pustie, prost iluminată şi în care vegetaţia a crescut nestingherită pe marginea şoselei. Cetăţeanul român şi-a dus victima în spatele tufişurilor de lângă carosabil, unde a înjunghiat-o în stomac, iar apoi a violat-o. Între timp, au apărut doi italieni – un mecanic şi un tehnician IT, care joi noapte treceau cu maşina prin zonă şi, când au realizat ce se întâmplă, au anunţat carabinierii. Aceştia l-au prins pe Rus, salvând viaţa victimei acestuia.

Fiica ambasadorului a fost internată la Spitalul „San Filipo Neri“, unde a fost supusă unei intervenţii de urgenţă. Este conştientă, iar starea ei, stabilă, dar medicii au declarat că victima ar fi putut muri din cauza hemoragiei, dacă nu ar fi fost găsită la timp.

 

Hoţ cu cazier în România

 

Ioan Rus se află în Italia din ianuarie 2007 şi nu era cunoscut cu antecedente în Italia, însă în România a fost condamnat de trei ori, în 1995, 1996 şi 1998, pentru furt calificat. Originar din localitatea mureşană Iernut, a locuit în Târnăveni până să plece din ţară.

Ancheta arată că acesta nu muncea şi că locuia într-o tabără de nomazi. Arestarea sa a fost anunţată abia sâmbătă, pentru că autorităţile au vrut să se asigure întâi că românul nu a avut complici.

După arestare, Ioan Rus a încercat să-l agreseze pe psihologul închisorii „Regina Coeli“ din Roma, unde este deţinut, însă a fost împiedicat de gardieni, informează cotidianul Corriere della Serra în ediţia electronică.

Procurorii l-au acuzat de tentativă de omor, sechestrare de persoane şi viol şi încearcă să obţină o sumă de „probe zdrobitoare“. Duminică, pe terenul din jurul gării La Storta, la o nouă cercetare, carabinierii au descoperit o batistă, pe care acuzatul a folosit-o pentru a şterge sângele de pe cuţitul cu care a înjunghiat-o pe tânăra de origine africană. Analiza amprentelor de pe obiect va stabili, cel mai probabil, vinovăţia acestuia. Este posibil ca procurorul-şef Ermilio Amelio să ceară un proces rapid, ca şi în cazul lui Mailat.

Ioan Rus a declarat că nu îşi aminteşte decât că a ajutat femeia să treacă strada în faţa staţiei La Storta, relatează cotidianul Il Tempo în pagina sa electronică. În ceea ce priveşte violenţele de care este acuzat, Rus susţine că nu îşi aminteşte nimic, a declarat judecătorul pentru ancheta preliminară Andrea Vardaro, care a aprobat arestarea suspectului după un interogatoriu. Potrivit magistratului, românul părea foarte confuz şi a spus că nu este de acord cu reconstituirea făcută de poliţie

În celulă cu Mailat

Românul Ioan Rus a fost încarcerat în Penitenciarul „Regina Coeli“, alături de Romulus Mailat, a declarat pentru NewsIn ataşatul de afaceri interne al Ministerului de Interne din Italia, comisarul-şef Marian Mândroc.

Exit mobile version