Acasă Local Dascălii, puşi pe lista de transferuri

Dascălii, puşi pe lista de transferuri

Aproximativ o sută de catedre vor fi desfiinţate în următorul an şcolar, iar sute de profesori au ales să îşi schimbe locul de muncă şi să se mute la alte şcoli.

 

 

 

Sute de cadre didactice participă în aceste zile la activităţile de pretransfer şi transfer, prin restrângere de activitate. Dacă unii dascăli sunt nevoiţi să îşi caute posturi în altă parte, după ce catedrele lor s-au desfiinţat, alţii, din motive personale, vor să se mute în alte şcoli sau în alte judeţe. „Avem 550 de dosare depuse, dintre care aproximativ 100 sunt pentru restrângere de activitate. În fiecare an, scade numărul de copii şi, de-a lungul timpului, s-au modificat şi planurile-cadru la unele materii. Majoritatea cadrelor didactice solicită pretransferul pentru a se stabili în localităţile de domiciliu sau pentru a se apropia de casă“, a explicat Geanina Chirigiu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean ( ISJ) Dolj.

Educatoare şi învăţătoare pe posturi de profesori

 

Cele mai multe dosare sunt pentru învăţători, 89, pentru educatori sunt 73, pentru limba română 86, iar cele mai puţine sunt pentru educaţie muzicală – unul, arte plastice – două, şi geografie – 15. În acest an, Ministerul Educaţiei a modificat metodologia şi, la pretransfer, învăţătoarele sau educatoarele cu studii superioare se pot transfera pe posturi de profesori. „În funcţie de facultatea absolvită, educatoarele şi învăţătoarele se pot transfera din acest an pe posturi de profesori. Cele mai solicitate sunt cele de limba şi literatura română şi limbi străine“, a spus Geanina Chirigiu. Evaluarea dosarelor s-a făcut pe loc, în faţa candidaţilor, de către inspectorul sau metodistul de specialitate. Fişa de evaluare a activităţilor didactice, metodice şi ştiinţifice conţine cinci criterii stabilite de minister şi unul de ISJ Dolj.

Ieri s-au afişat punctajele stabilite în urma evaluării dosarelor candidaţilor, iar astăzi, până la ora 15.00, se vor putea depune contestaţiile. Acestea vor fi rezolvate mâine. Şedinţele publice ale acestor actvităţi vor avea loc pe 29 şi 30 aprilie, la Grupul Şcolar Energetic din Craiova.

 

„Avem 550 de dosare depuse, dintre care aproximativ 100 sunt pentru restrângere de activitate. În fiecare an, scade numărul de copii şi, de-a lungul timpului, s-au modificat şi planurile-cadru la unele materii. Majoritatea cadrelor didactice solicită pretransferul pentru a se stabili în localităţile de domiciliu sau pentru a se apropia de casă“.

Geanina Chirigiu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj

Exit mobile version