10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞapte tone de vechituri, strânse de la gorjeni

Şapte tone de vechituri, strânse de la gorjeni

Gorjenii de la oraşe au rămas fără electrocasnicele vechi, în urma acţiunii „Marea debarasare“, organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului, în colaborare cu autorităţile locale.

Gorjenii din mediul urban au fost receptivi la acţiunea „Marea debarasare“, în urma căreia au fost colectate aproape şapte tone de electronice şi electrocasnice uzate. Operaţiunea de strângere a aparaturii vechi s-a desfăşurat în cinci oraşe şi două municipii: Bumbeşti-Jiu, Târgu Cărbuneşti, Novaci, Turceni, Rovinari, Târgu Jiu şi Motru. Acţiunea a fost coordonată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi a beneficiat de susţinerea direcţiilor de servicii comunale din cadrul celor şapte primării. Electrocasnicele vechi au fost transportate la depozitul din Târgu Jiu.

 

„Recoltă“ bogată

 

Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, a declarat că „Marea debarasare“ a reprezentat un succes la nivelul judeţului: „Ca şi data trecută, oamenii s-au bucurat că pot scăpa de obiectele inutile.

În municipiul Târgu Jiu s-au strâns peste şase tone de deşeuri, iar la Motru, în jur de 600 de kilograme. Suntem încântaţi că oamenii au colaborat cu noi pentru a duce la bun sfârşit această acţiune. Este foarte bine că debarasarea a avut loc înainte de Paşte, când toată lumea face curat“.

Diplome de merit

 

Primarii din cele şapte oraşe implicate în campania de debarasare de obiectele vechi din gospodării vor fi premiaţi de Agenţia pentru Protecţia Mediului. Edilii vor primi câte o diplomă de participare la acţiune şi bună colaborare. După cum a afirmat Gheorghe Fometescu, colectarea deşeurilor din casele gorjenilor va continua. În ultima sâmbătă a fiecărei luni, inspectorii de mediu, împreună cu autorităţile şi societăţile specializate, vor merge în judeţ, pentru a prelua obiectele vechi. Dacă până acum „Marea debarasare“ a vizat numai localităţile din mediul urban, în perioada următoare, Agenţia pentru Protecţia Mediului va organiza operaţiuni de colectare şi în mediul rural: „Acolo sunt cele mai multe deşeuri şi toţi am dus la ţară ceea ce nu ne-a mai folosit prin apartamente. Sperăm să colaborăm la fel de bine cu cetăţenii“, a menţionat Fometescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS