Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Şi-a abandonat copilul ca să se prostitueze

VÂLCEA. Un bebeluş a fost abandonat de mamă, care a plecat să se prostitueze. O femeie din oraşul Brezoi, judeţul Vâlcea, a sesizat la începutul săptămânii conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea că un bebeluş de un an şi patru luni a fost abandonat de mama lui în locuinţa ei.

„Femeia din Brezoi ne-a spus că se cunoştea cu mama copilului, care era din Braşov, şi a acceptat să aibă grijă de copil pentru câteva ore. A zis că mama copilului a plecat să se prostitueze şi nu s-a mai întors, iar tatăl micuţului e la închisoare. Femeia ne-a sunat să luăm bebeluşul, pentru că trebuia să plece la muncă în străinătate“, a declarat Roxana Radu, directoarea adjunctă a DGASPC Vâlcea. În urma anchetei făcute de instituţie, bebeluşul a fost luat, în urmă cu două zile, de la Brezoi şi dus la DGASPC Braşov. Mama copilului nu a fost depistată de poliţie.

Alina STATE-FULGER

Incendiu la o benzinărie din Caracal

OLT. O benzinărie aflată la ieşirea din oraşul Caracal a fost la un pas de a fi distrusă de flăcări, în urma unui incendiu izbucnit miercuri seară la acoperişul clădirii. Pompierii militari caracaleni au intervenit cu trei autospeciale pentru a stinge cât mai repede flăcările, evitând astfel o tragedie, care s-ar fi putut produce dacă focul ar fi ajuns la staţiile de benzină.

Aşa cum s-a stabilit uletrior, incendiul a izbucnit în jurul orei 21.00, angajaţii firmei fiind cei care au observat focul şi au apelat numărul unic de urgenţă 112. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a stinge focul. Deşi pericolul producerii unei explozii i-a pândit la tot pasul, salvatorii au reuşit să stingă repede incendiul produs la panoul din plastic al firmei luminoase din componenţa acoperişului staţiei PECO. În urma investigaţiilor, pompierii au stabilit că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la instalaţia electrică de alimentare a panoului publicitar.

Simona BĂSĂŞTEANU

Minor accidentat

OLT. Un minor din Slatina a ajuns la spital, după ce a fost accidentat pe trecerea de pietoni. Evenimentul rutier s-a produs ieri, în jurul orei 7.30, pe bulevardul A.I. Cuza, din Slatina. Ionuţ Mandache, de 17 ani, a fost izbit pe trecerea de pietoni de Dacia 1310 condusă de Ştefan Marin, de 45 de ani, din municipiu. În urma impactului, minorul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Judeţean Slatina, pentru a primi îngrijiri medicale. Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului pentru cercetări. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sebastian MIHAI

Biciclist lovit de autoutilitară

OLT. Un biciclist a fost lovit de o autoutilitară care a depăşit neregulamentar alt autoturism. Conducătorul auto, Sorin Danciu, de 28 de ani, din Slatina, se deplasa miercuri, în jurul orei 12.00, cu Dacia 1307, pe raza localităţii Teslui. Şoferul a încercat să depăşească altă maşină, însă, din neatenţie,
l-a lovit pe Ion Pavel, de 74 de ani, din localitate, care se deplasa pe marginea drumului. În urma accidentului, bătrânul a fost transportat la spital. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere s-au deplasat imediat la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor. Şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Simona BĂSĂŞTEANU

Pescari braconieri prinşi de poliţie

VÂLCEA. Angajaţii Postului de Poliţie Ioneşti, din judeţul Vâlcea, au acţionat săptămâna aceasta pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, pe malul drept al râului Olt, în aval de Hidrocentrala Ioneşti. În timpul acţiunii, au fost prinşi trei bărbaţi care pescuiau în perioada de prohibiţie, activitate pedepsită prin lege. Ion N., de 43 de ani, şi Ion C., de 47 de ani, ambii din comuna Ioneşti, precum şi Ion B., de 57 de ani, din Râmnicu Vâlcea, s-au ales cu dosare penale şi le-au fost confiscate uneltele de pescuit.

Mădălina MITROI

Exit mobile version