17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnităţi de învăţământ inundate de ploi

Unităţi de învăţământ inundate de ploi

Din cauza precipitaţiilor abundente, două şcoli şi o grădiniţă din Râmnic, unde se efectuau lucrări de mansardare, au fost afectate, vina aparţinându-i constructorului.

 

 

VÂLCEA. Aproximativ 100 de copii de la Grădiniţa cu program prelungit „Lenin Sud“ au fost trimişi acasă, apa inundându-le sălile de curs şi dormitoarele. Deşi ştiau că urmează zile ploioase, constructorii angajaţi pentru a efectua lucrări de mansardare nu au luat nici o măsură pentru a proteja clădirea. „Din păcate, constructorul care face lucrarea de decopertare pentru mansardarea grădiniţei nu a luat măsurile ce se impuneau, ţinând cont de faptul că judeţul Vâlcea are în această perioadă cod galben. Lucrarea de mansardare se efectuează prin intermediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar vina aparţine constructorului, care este descoperit, fiindcă a promis că nu vor fi probleme pe timp de ploaie“, a declarat Gheorghe Ciucă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Din cei aproximativ 200 de copii înscrişi la Grădiniţa „Lenin Sud“, mai mult de jumătate au fost nevoiţi să se întoarcă acasă.

 

Găleţi şi lighene, soluţia extremă

 

Personalul angajat la grădiniţă a improvizat soluţii pentru a strânge apa. Părinţii care şi-au adus ieri-dimineaţă copiii la grădiniţă au rămas uimiţi când au văzut cum şiroia apa de pe pereţi. Pătuţurile copiilor şi materialele didactice erau îmbibate cu apă, iar în cămin se aşternuse un miros de umezeală. „Nu ne putem lăsa micuţii în aceste condiţii. Umezeala asta îi va îmbolnăvi“, a declarat mămica unei fetiţe. O bunică a spus revoltată că „nu ştie cum se va remedia situaţia. Este totul inundat. S-au distrus pereţii, mobilierul, saltelele micuţilor sunt ude. Unde vom duce copiii? Pentru că îmi este frică să-mi las nepoţelul aici“. Ploile căzute în aceste zile au afectat şi Şcoala „Take Ionescu“, şi Şcoala nr. 13, ambele din Râmnic. „Am mers la cele două instituţii de învăţământ, pentru a vedea care este situaţia. Sunt afectate clasele de la etajele superioare, pentru că s-au făcut lucrările de mansardare, dar nu s-au finalizat. Din fericire, nu a fost nevoie să întrerupem procesul de învăţământ, elevii fiind mutaţi în alte clase sau chemaţi după-amiază la şcoală. Din vina constructorilor au fost afectate parchetul şi pereţii sălilor de curs“, a precizat Gheorghe Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS