3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPublicitate mai puţină la tutun

Publicitate mai puţină la tutun

Senatorii au adoptat ieri, cu 45 de voturi pentru, două împotrivă şi şase abţineri, ordonanţa de guvern prin care se modifică Legea publicităţii la produsele de tutun, interzicându-se reclamele în presa scrisă, în săli de spectacole şi în cinematografe pentru astfel de produse.

Actul normativ mai prevede interzicerea publicităţii la produsele de tutun şi pe panouri publicitare ori copertine, dar şi prin folosirea mărcilor pe alte produse decât cele de tutun sau pe servicii care nu au legătură cu comerţul de tutun, cu excepţia produselor necesare fumatului (brichete, scrumiere, chibrituri).

Este interzisă publicitatea la produsele de tutun prin crearea, comercializarea sau oferirea gratuită de jocuri sau jucării care promovează fumatul, precum şi prin folosirea mărcilor produselor de tutun sau a unor mesaje care promovează fumatul, inscripţionate pe partea exterioară a oricărui mijloc de transport sau atât pe partea interioară, cât şi cea exterioară în cazul mijloacelor de transport în comun. Ordonanţa urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS