10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoul ministru de externe a depus jurământul

Noul ministru de externe a depus jurământul

Diplomatul Lazăr Comănescu a depus ieri, la Cotroceni, jurământul în calitate de ministru de externe. La ceremonia de învestire, preşedintele Traian Băsescu a menţionat că numirea lui Comănescu a fost rezultatul unui consens între preşedinţie şi premier.
„Desemnarea dumneavoastră este rezultatul unui consens rapid, obţinut la nivelul instituţiilor care au atribuţiuni în a decide“, a comentat Băsescu. El i-a transmis noului ministru al afacerilor externe că speră ca mandatul său să fie de succes. „Am convingerea că experienţa pe care o aveţi vă îndreptăţeşte să speraţi la un mandat de succes în fruntea Externelor şi, în acelaşi timp, ar fi confirmarea speranţelor mele, ale primului-ministru, ale cabinetului, ale românilor că politica externă este pe mâinile unui om cu experienţă, chiar dacă nu este implicat politic“, a mai spus şeful statului.
Preşedintele i-a mai transmis noului membru al cabinetului Tăriceanu că priorităţile de politică externă ale României rămân aceleaşi ca în 2005, iar în lunile următoare ale mandatului său va trebui să valorifice în favoarea ţării noastre concluziile summit-ului NATO de la Bucureşti, precum şi calitatea de stat membru al UE. Băsescu a subliniat faptul că este nevoie de o îmbunătăţire a activităţii consulare şi a mai spus că succesul acestor obiective nu depinde doar de corpul diplomatic, ci şi de modul în care noul ministru va colabora cu executivul.    
La finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către Lazăr Comănescu, preşedintele s-a întreţinut cu premierul Tăriceanu, discuţiile dintre cei doi fiind joviale, atât şeful statului, cât şi premierul vorbind preţ de câteva minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU