13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani de la guvern pentru zonele afectate de inundaţii

Bani de la guvern pentru zonele afectate de inundaţii

Cu ocazia vizitei în Vâlcea, secretarul de stat, Lucia Ana Varga a afirmat că vor fi alocate fonduri pentru zonele afectate de inundaţii şi că vor fi plantaţi 7.000 de puieţi de brad.

 

Cu ocazia „Lunii Pădurii“, secretarul de stat, Lucia Ana Varga, a participat ca voluntar în cadrul acţiunilor desfăşurate de Direcţia Silvică Vâlcea, de plantare a copacilor pe terenul Colegiului Tehnic Forestier din municipiu. Pe această plantaţie se vor sădi peste 7.000 de puieţi, din specia brad alb, cu sprijinul elevilor acestui colegiu. „Am fost neplăcut surprinsă să constat că frumosul parc din centrul oraşului Râmnic a dispărut, spaţiul fiind acum acoperit de clădiri. Am participat ca voluntar la plantarea acestor copaci, pentru a sensibiliza autorităţile locale şi opinia publică privind necesitatea extinderii spaţiilor verzi. Fiecărui locuitor îi revin doar 4 mp de spaţiu verde, cu mult sub media europeană (26 mp/locuitor)“, a precizat Lucia Varga.

Lucrări de apărare împotriva inundaţiilor

În cadrul aceleiaşi deplasări au fost vizitate trei lucrări de apărare împotriva inundaţiilor la Mănăstirea Dintr-un Lemn, la Băbeni şi la Muereasca. Primele două au fost deja finalizate, iar pentru lucrarea „Regularizare pârâu la Muereasca“, a cărei valoare depăşeşte 16 milioane de lei, au fost alocate în 2008, atât de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, cât şi de la Bugetul de Stat, fonduri pentru realizarea Proiectului Tehnic şi demararea lucrărilor. Secretarul de stat a precizat că „în urma calamităţilor din perioada septembrie 2005 – iunie 2006, acestei zone i-au fost alocate fonduri pentru refacerea digului afectat de inundaţii, lucrare care a fost terminată. O nouă investiţie va demara în acest an, iar termenul de finalizare va fi în 2010“. Pentru judeţul Vâlcea, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a alocat peste nouă milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la opt obiective de investiţii cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS