10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPonta, candidat la Sectorul 5?

Ponta, candidat la Sectorul 5?

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, ar vrea postul lui Marian Vanghelie, însă preşedintele PSD Bucureşti nu vrea să renunţe la Sectorul 5.

Nominalizarea lui Cristian Diaconescu drept candidat al PSD pentru Primăria Capitalei nu a avut darul de a linişti apele în organizaţia PSD Bucureşti. Noi dispute au izbucnit, de curând, în privinţa candidaţilor PSD pentru primăriile de sector.

 

Propunerile „care este“

 

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a anunţat ieri că îi va propune, în Biroul Permanent Naţional, pe Titus Corlăţean candidat pentru Sectorul 1, pe Victor Ponta, la Sectorul 3, şi pe Şerban Nicolae, la Sectorul 6.

„Voi avea o propunere, dacă tot vorbim de interesul naţional şi dorim să câştigăm alegerile. Voi propune pe Titus Corlăţean la Sectorul 1, pe Victor Ponta la Sectorul 3, pe Şerban Nicolae la Sectorul 6“, a declarat Vanghelie, citat de NewsIn. Întrebat dacă a vorbit cu aceştia şi are acceptul lor, Vanghelie a negat, spunând că el face propunerile direct la conducerea PSD: „Eu nu vorbesc cu nimeni, eu propun conducerii partidului. Dacă nu (nu vor să candideze – n.r.), înseamnă că nu suntem interesaţi să câştigăm alegerile. Dacă există un interes major să câştigăm alegerile în Bucureşti, atunci toţi liderii naţionali, care vor, să vină să ia parte vizavi de noi la organizaţia Bucureşti“.

Miron Mitrea, coordonatorul de campanie, a explicat că singurele certitudini sunt candidatura lui Neculai Onţanu la Sectorul 2 şi a lui Marian Vanghelie la Sectorul 5.

 

Ponta despre Vanghelie: „Noi întotdeauna suntem invers“

 

Ieri, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, vicepreşedintele PSD Victor Ponta susţinea că va candida oriunde îi cere partidul, chiar şi la un sector al Capitalei, singura condiţie fiind o strategie coerentă şi inteligentă. „Principala mea obligaţie e faţă de organizaţia mea de la Gorj, dar, dacă e nevoie de mine în oricare altă parte, în Bucureşti, cu mare plăcere ajut, dar într-o strategie coerentă şi inteligentă. Dacă e nevoie de mine la Sectorul 5, mă duc şi acolo, va fi mult de muncă“, a declarat deputatul.

După şedinţă, Ponta a spus că nu s-a înţeles cu Marian Vanghelie în privinţa intrării sale în cursă pentru vreo primărie de sector şi că rămâne ca organizaţia de Bucureşti să desemneze candidaţii. „Ne-am înţeles că nu ne-am înţeles! Până la urmă, rămâne ca Bucureştiul (organizaţia PSD Bucureşti – n.r.) să-şi desemneze candidaţii şi le urez foarte mult succes, mai ales lui Cristi Diaconescu“, a spus Victor Ponta.

„Eu am spus că normal ar fi ca Marian Vanghelie să candideze la Sectorul 3, să-l bată pe Liviu Negoiţă, şi eu la Sectorul 5. Până la urmă nu ne-am înţeles… Noi întotdeauna suntem invers, aşa încât nu ne-am dezminţit nici de data asta“, a declarat Victor Ponta.

Alte variante

Potrivit unor surse citate de NewsIn, PSD Bucureşti intenţionează să propună alte nume, dacă Ponta, Corlăţean sau Nicolae refuză. La Sectorul 1 ar candida Dan Tudorache, la Sectorul 3 – Doru Giugula, iar la Sectorul 6 – Dan Darabonţ. De asemenea, la Sectorul 4 ar putea fi propus Vasile Mihalache. Pentru Sectorul 6 a fost vehiculat şi numele Ecaterinei Andronescu, însă aceasta a refuzat vehement.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU