22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie de colectare a echipamentelor electrice uzate

Campanie de colectare a echipamentelor electrice uzate

OLT. Locuitorii din Slatina, Caracal, Balş şi Corabia pot scăpa de obiectele electrice şi electronice vechi fără prea mari eforturi, dacă vor participa la campania iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt, care se va desfăşura pe 19 aprilie. Cei care mai păstrează în locuinţe sau gospodării frigidere, televizoare, maşini de spălat sau orice alte aparate de uz casnic, echipamente informatice sau de iluminat, unelte electrice sau electronice uzate le pot scoate în faţa blocului sau a curţii în ziua stabilită pentru campanie.

Tot pe 19 aprilie, angajaţii firmelor de salubritate din fiecare oraş vor lua obiectele şi le vor transporta la punctele de colectare special amenajate pentru aceste destinaţii de către autorităţile locale. Toate cheltuielile de transport şi de depozitare vor fi suportate din bugetele proprii ale fiecărui oraş implicat în program. De la punctele de colectare, deşeurile vor fi preluate de producători şi vor fi duse la firmele de tratare/reciclare.

La sfârşitul anului trecut, această campanie iniţiată de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, prin intermediul agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului, s-a bucurat de succes în rândul populaţiei. Din toată ţara au fost colectate peste 600 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, iar la noi în judeţ s-au strâns 16,77 tone de astfel de produse într-o zi (pe 3 noiembrie). Acesta este şi motivul pentru care s-a luat decizia ca acţiunea să se desfăşoare din nou.

Potrivit reglementărilor Uniunii Europene, în 2008, în România trebuie să se strângă patru kilograme de astfel de deşeuri pe cap de locuitor. „Pentru atingerea obiectivului de colectare pe anul 2008, este necesar ca asemenea acţiuni să se desfăşoare în mai multe rânduri. Considerând foarte importantă parcurgerea acestei etape pentru îndeplinirea obligaţiei ţării noastre ca stat membru al Uniunii Europene, sperăm că la această campanie vor participa şi mai mulţi cetăţeni decât la cea de anul trecut“, a spus Marius Popa, directorul executiv al APM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS