Acasă Local Bunicii, agenţi comunitari

Bunicii, agenţi comunitari

Poliţia Comunitară Craiova angajează agenţi cu vechime considerabilă în activităţi de pază şi ordine publică. Din cauza acestei condiţii, este tăiat elanul tinerilor care ar vrea un loc de muncă în familia protectorilor comunităţii.

Media de vârstă a agenţilor comunitari craioveni a ajuns la 38 de ani. Nici de la angajările prevăzute pentru 2008 nu se aşteaptă o întinerire a lotului, fiindcă una dintre condiţiile de participare la concursurile de recrutare pentru posturi de răspundere în câmpul antiinfracţional este vechimea în câmpul muncii între cinci şi nouă ani, stabilită printr-o lege din 2007. Cum agenţii tineri pleacă din Poliţia Comunitară din cauza salariului mic, este puţin probabil ca la porţile unităţii să bată tineri, destul de nervoşi şi cu vechime de cinci sau nouă ani în structuri de ordine publică. Rămâne deschisă calea pentru poliţiştii fugiţi, pensionaţi sau concediaţi din alte instituţii, mai ales că, la examenul de încadrare, nu există condiţia baremului de vârstă. „Pentru activitatea de ordine publică este nevoie de încă 81 de agenţi, iar concursul este stabilit pentru luna mai. Pentru ocuparea a 22 de posturi, unul dintre criteriile de participare este vechimea de nouă ani, iar pentru alte 14 posturi – de cinci ani. Condiţiile sunt stabilite prin Legea nr. 188 republicată (a funcţionarilor publici – n.r.), nu de noi. Şi nu putem angaja numai debutanţi, pentru că structura organizaţiei nu permite acest lucru“, a declarat directorul Poliţiei Comunitare Craiova, Constantin Petrescu. Acesta a menţionat că la examen vor fi susţinute probele psihologică şi fizică – eliminatorii.

Despre media ridicată de vârstă a personalului executiv, Petrescu a spus că nu e o problemă, atâta vreme cât agenţii sunt testaţi anual, inclusiv din punct de vedere fizic. Pentru celelalte 45 de posturi pentru care Poliţia Comunitară speră să aibă şi oameni din mai, vechimea cerută la angajare este de până la un an. Pentru cele mai multe dintre funcţii sunt solicitate studii superioare.

 

Buget de 13,5 milioane

 

Poliţia Comunitară Craiova primeşte în 2008 subvenţie din bugetul local de 13,5 milioane de lei şi estimează că va câştiga din serviciile prestate 790 de mii de lei. Banii vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile celor 610 angajaţi, care se ridică la 12 milioane de lei, cu premiile şi hrana personalului, peste două milioane de lei, pentru achiziţionarea de pistoale, maşini şi uniforme, precum şi pentru asigurarea necesarului de carburanţi, pentru întreţinere, comunicaţii etc.

Exit mobile version