6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal80 de elevi din Olt vor să urmeze liceul militar

80 de elevi din Olt vor să urmeze liceul militar

80 de tineri din Olt, elevi ai claselor a VIII-a, şi-au depus deja dosarele pentru a ocupa un loc la cele trei licee militare din ţară. În această lună, ei vor fi supuşi unor testări psihologice şi fizice, urmând ca, în luna iunie, cei admişi să susţină probele de aptitudini la disciplinele limba şi literatura română şi matematică.

 

OLT. Elevii de clasa a VIII-a vor putea candida la cele trei licee militare din localităţile Breaza, Alba-Iulia şi Câmpulung Moldovenesc. La fiecare din aceste instituţii de învăţământ vor fi scoase la concurs câte 100 de locuri, dintre care 80 pentru băieţi şi 20 pentru fete. „Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat pe 31 martie. La noi în judeţ s-au înscris 80 de elevi ai claselor a VIII-a, dintre care 36 de fete şi 44 de băieţi. Ei vor putea candida la unul dintre cele trei licee militare din ţară“, a spus maiorul Ilie Hău, purtătorul de cuvânt al CMJ.

În perioada următoare, toţi cei 80 de elevi vor merge la Centrul Zonal de Selecţie din Breaza, unde vor susţine două probe eliminatorii, una psihologică şi alta de pregătire fizică. Cei declaraţi admişi în urma acestor probe vor susţine, la jumătatea lunii iunie, testele de aptitudini la limba şi literatura română şi la matematică. Notele obţinute la aceste teste vor fi singurele care vor conta la repartizare. „Repartizarea candidaţilor se va face computerizat, pe baza notelor obţinute la aceste teste de aptitudini. În ordinea descrescătoare a notelor, dar şi în funcţie de preferinţele fiecăruia pentru un liceu sau altul, se va face admiterea elevilor“, a adăugat Ilie Hău.

 

Înscrierile la academie se fac până la sfârşitul lui iunie

 

Şi elevii claselor al XII-a care vor să urmeze o academie militară se pot înscrie pentru susţinerea concursului. La CMJ, 24 de candidaţi şi-au depus deja dosarele, alţi 55 de tineri fiind luaţi în evidenţa Biroului de Informare şi Recrutare (BIR) din cadrul CMJ după ce au solicitat informaţii legate de condiţiile de admitere. Înscrierile au început încă din luna ianuarie şi vor continua până la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit informaţiilor cadrelor militare de la BIR, anul acesta, atât elevii care vor absolvi gimnaziul, cât şi cei care termină liceul s-au arătat mult mai interesaţi de cariera militară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS