24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO fetiţă de un an a murit arsă

O fetiţă de un an a murit arsă

O fetiţă de un an şi şapte luni din comuna Brastavăţu, judeţul Olt, a murit ieri-dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Craiova, din cauza unor arsuri de gradul V pe care le-a suferit pe 50% din suprafaţa corpului.

 

Maria Geapană era sâmbătă acasă cu frăţiorul ei mai mare şi cu mama lor, Ioana. Tatăl copiilor, Marian Geapană, era plecat la serviciu. La un moment dat, Ioana a ieşit în curtea locuinţei, lăsând fetiţa singură în casă. Micuţa a luat chibriturile, pe care, probabil, mama sa le lăsase la îndemână, şi s-a jucat cu ele. A aprins un băţ şi l-a aruncat pe pat. În doar câteva minute, lenjeria a fost cuprinsă de flăcări. Între timp, fratele Mariei a intrat în casă, trimis de mama sa, să vadă ce face copila. Speriat de fum, copilul şi-a alertat imediat mama. Femeia a luat fetiţa de pe pat şi a stins flăcările cu câteva găleţi cu apă.

Pentru micuţă, totul a fost în zadar. Ea a suferit arsuri grave. Întrucât Ioanei i s-a făcut rău când şi-a văzut copilul ars, o vecină a luat fetiţa în braţe şi a plecat cu ea la dispensarul din comună. După îngrijirile medicale care i-au fost acordate, copila a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Părinţii fetiţei, cercetaţi penal pentru neglijenţă

Medicii de la Craiova au stabilit că Maria a suferit arsuri de gradul V pe 50% din suprafaţa corpului. În ciuda eforturilor depuse de medici pentru a salva viaţa copilei, ieri-dimineaţă, starea de sănătate a acesteia s-a înrăutăţit.

„La internare, fetiţa prezenta arsuri în zona feţei, a hemitoracelui şi a membrelor inferioare. Azi-dimineaţă (ieri – n.r.), starea de sănătate a acesteia s-a înrăutăţit, iar în jurul orei 8.00 s-a înregistrat decesul. Medicii au încercat manevrele de resuscitare, însă nu au mai putut face nimic pentru salvarea copilului“, a spus Adriana Trică, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgenţă Craiova.

Ionel Manta, primarul comunei Brastavăţu, crede că totul a fost o întâmplare nefericită: „Am auzit aseară ce s-a întâmplat. A fost ceasul rău. Am înţeles că mama copilului trebăluia prin curte, iar fetiţa se juca singură în casă şi s-a întâmplat necazul. Cunosc familia Geapană. Sunt oameni serioşi, aveau casa lor, nu poate fi vorba de neglijenţă sau altceva. A fost o întâmplare nefericită“.

Conform comisarului de poliţie Claudia Radu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, părinţii copilei s-au ales cu dosare penale şi sunt cercetaţi pentru neglijenţă. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă să ajungă la închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII