10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTâlhăriţi de o bandă de romi

Tâlhăriţi de o bandă de romi

Poliţiştii au reuşit să anihileze o bandă de minori romi, care au deposedat mai mulţi doljeni de diferite bunuri, sub ameninţarea cuţitului sau prin violenţă.

 

 

 

Banda de romi a intrat în atenţia poliţiştilor la începutul acestei luni, când mai mulţi doljeni au sesizat faptul că au fost tâlhăriţi pe raza sau în apropierea municipiului Craiova, de mai multe persoane. În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2.30, lucrătorii Postului de Poliţie Bucovăţ au fost sesizaţi de George Panduru, de 33 de ani, şi de Sorin Mustăcioară, de 18 ani, ambii din localitate, despre faptul că, în timp ce se deplasau pe un motoscuter Honda, la intrarea pe podul de peste Jiu, au fost blocaţi de un autoturism cu numere străine. Din acesta au coborât mai mulţi tineri care, prin ameninţare, i-au deposedat de motoscuter, un telefon mobil şi 30 de lei.

Sâmbătă, 29 martie, la Secţia 1 Poliţie Craiova s-a prezentat un minor de 16 ani, din municipiu, care care a povestit că, vineri seară, în timp ce mergea pe bulevardul Ştirbei Vodă, a fost acostat de doi tineri. Aceştia l-au deposedat, după ce l-au bătut, de un MP3 player şi de patru lei.

Tot sâmbătă, la aceeaşi secţie, s-au prezentat doi minori din Craiova, care au reclamat faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce treceau pe lângă stadionul „Ion Oblemenco“, trei tineri romi, prin ameninţare cu un cuţit, i-au deposedat de două telefoane mobile.

Hoţi la 13 ani

 

Poliţiştii de la Secţia 1 au demarat cercetările în acest caz, iar joi i-au identificat pe Victor S., de 16 ani, Florin Zătreanu, de 18 ani, Maurizio M., de 14 ani, şi Cătălin Trifu, de 20 de ani, toţi din Craiova, ca fiind autorii tâlhăriei comise în comuna Bucovăţ. După extinderea cercetărilor, au fost identificaţi şi autorii celorlalte două tâlhării comise în urmă cu o săptămână în municipiu. Aceştia sunt Ionuţ Z., de 14 ani, şi Lion C., de 13 ani, ambii din oraş. S-a mai stabilit că Victor S. a participat la comiterea tuturor celor trei fapte. Pe numele său, Judecătoria Craiova a emis un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie. Ceilalţi romi sunt cercetaţi pentru aceeaşi faptă, însă, în stare de libertate. Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat că în acest caz se continuă cercetările, pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor şase romi. Toate bunurile sustrase de la victime au fost recuperate şi restituite acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII