17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarnavalul aerociudaţilor în Parâng

Carnavalul aerociudaţilor în Parâng

Zeci de iubitori ai sportului cu parapanta se întrec sâmbătă în Parâng, la o competiţie internaţională inedită, denumită „Carnavalul aerociudaţilor“. Ideea le aparţine unor tineri care au înfiinţat o şcoală de zbor cu parapanta, dar ineditul constă în frumuseţea costumelor şi a echipamentelor. La întrecere sunt aşteptaţi parapantişti din Turcia, Italia şi România, iar la concurs vor putea să se costumeze cât mai ciudat şi să coboare pe pârtie ori în aer cu orice alunecă sau se desprinde de sol.

Unul dintre organizatorii competiţiei în aer liber este petroşeneanul Tomi Coconea, vicecampion mondial la zborul cu parapanta, care susţine că juriul va puncta cel mai original concurent, cel mai ciudat participant, iar „totul depinde de fantezia concurenţilor, aceştia demonstrând, în anii trecuţi, că inspiraţia nu le lipseşte“.

La ultimul concurs de acest gen, cerul a fost colorat de zeci de parapantişti care s-au lansat în zbor cu cabine de duş, coşciuge şi chiar cu un porc viu, ca să arate juriului că „porcul zboară“.

În funcţie de starea vremii, concurenţii se vor lansa cu parapanta de la cota 1.600 m, de pe zăpadă, sau de la 2.000 m, din Parângul Mic, iar aterizarea se va face pe platoul de la baza de îmbarcare a telescaunului. La fel ca şi în anii trecuţi, pe platou va fi muzică, un DJ mixând pentru toţi cei care ajung la finiş şi care vor fi serviţi cu mâncare la ceaun şi vin fiert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS