Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Neatenţia face victime

VÂLCEA. Maria I., de 33 de ani, din comuna Mihăeşti, judeţul Vâlcea, a ajuns la spital cu răni grave, după ce s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Femeia se afla în localitatea Copăcelu, iar la intersecţia cu strada Cătăneştilor a fost acroşată de un Renault, condus din direcţia Râmnic spre Horezu, de Vasile C., de 53 de ani, din municipiu. În urma accidentului, a rezultat rănirea Mariei I., care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Râmnicu Vâlcea. Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, de asemenea li s-au recoltat şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mădălina MITROI

 

Hoţ la 12 ani

OLT. Un copil de 12 ani este cercetat de poliţie, după ce a furat telefonul mobil al unui cetăţean austriac. Furtul a avut loc în urmă cu câteva zile, în oraşul Caracal. Pichler G., de 57 de ani, din Teufenbach, Austria, a sesizat poliţia despre faptul că, în timp ce se plimba pe stradă, i-a fost sustras telefonul mobil. În urma cercetărilor, poliţiştii l-au identificat pe autorul furtului ca fiind Vasile C., din Caracal. Minorul este cercetat penal pentru infracţiunea de furt.

Dana Mihăilă

 

Luna Pădurii – la Vâlcea

VÂLCEA. În această perioadă se derulează în Vâlcea mai multe activităţi în cadrul Direcţiei Silvice, ţinând cont de faptul că aprilie a fost declarată în judeţ Luna Pădurii. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Vâlcea, în parteneriat cu ONG Speranţa, au mers zilele trecute la Colegiul Tehnic Forestier din Râmnic, unde i-au învăţat pe elevi ce înseamnă să protejezi pădurea şi spaţiul verde. Cu această ocazie s-au plantat zeci de brăduţi, iar la eveniment a participat şi un grup de copii cu dizabilităţi, din cadrul Centrului de la Băbeni. Activităţi de acest gen au avut loc la mai multe ocoale silvice din judeţul Vâlcea. Plantarea brăduţilor a fost binevenită, deoarece, în iarnă, de pe plantaţia Colegiului Silvic au fost scoşi mai mulţi pomi pentru Crăciun. Au fost înlocuite spaţiile goale, iar brăduţii plantaţi vor fi recoltaţi peste cinci ani.

Mădălina MITROI

 

Trafic cu alcool netimbrat

OLT. Un echipaj de poliţie a prins un bărbat care conducea fără permis şi care transporta băuturi alcoolice netimbrate. Ionel A., de 37 de ani, din Bucureşti, care se deplasa la volanul unui Mercedes Benz, a fost oprit de poliţie în comuna Găneasa. În urma cercetărilor, agenţii au descoperit că bărbatul avea permisul de conducere suspendat şi transporta 850 de peturi cu alcool, de câte trei şi cinci litri, netimbrate şi pentru care nu deţinea documente. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi reprezentanţii Gărzii Financiare au dispus confiscarea cantităţii de alcool şi sancţionarea contravenţională a şoferului cu 100.000 de lei.

Dana MIHĂILĂ

 

Două societăţi şi un consiliu local solicită acord de mediu

OLT. Două societăţi comerciale care doresc să investească în judeţul Olt, precum şi Consiliul Local Coteana, care vrea să demareze lucrări de modernizare a infrastructurii, se vor prezenta luni la Agenţia pentru Protecţia Mediului. În faţa Colectivului de Analiză Tehnică, reprezentanţii celor două firme şi cei ai consiliului local vor prezenta documentaţiile tehnice, care vor fi analizate, în vederea obţinerii acordurilor de mediu. Dacă se va primi un răspuns favorabil, SC Domarcons SA Craiova va începe lucrările pentru amplasarea unei instalaţii mobile de preparare mixturi asfaltice în comuna Osica, iar SC Petrom SA Bucureşti, sucursala Piteşti, va fora o sondă de petrol în comuna Spineni. În Coteana ar urma să fie realizate lucrări de modernizare şi reabilitare la alimentarea cu apă şi un sistem de canalizare menajeră.

Simona BĂSĂŞTEANU

Exit mobile version