Acasă Local Jandarmii şi-au serbat ziua

Jandarmii şi-au serbat ziua

VÂLCEA. Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea şi-au sărbătorit ieri ziua alături de oficialităţile invitate să participe la cea de-a 158-a aniversare de la înfiinţarea Jandarmeriei în România. Manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei s-au ţinut pe platoul IJJ Vâlcea.

Inspectorul-şef al instituţiei, colonelul Ion Idu, a prezentat un scurt istoric al evenimentelor la care au participat jandarmii români de când a luat fiinţă instituţia până în prezent şi a dat citire mesajelor primite de la nivel central. Au mai ţinut discursuri şi i-au felicitat pe jandarmi Radu Renga, prefectul judeţului, Dumitru Buşe, preşedintele consiliului judeţean, Mircia Gutău, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, şi PS Gherasim Cristea. „Vom interveni de câte ori va fi nevoie în caz de dezastre, ca să îi sprijinim pe vâlceni. Totodată, vom lua măsuri pentru a asigura în continuare paza şi liniştea populaţiei“, a declarat colonelul Ion Idu.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei, în luna martie, IJJ Vâlcea a organizat mai multe competiţii sportive pentru presă, dar şi pentru instituţii. Câştigătorii „Cupei Jandarmeriei“ la fotbal-tenis, tir şi biliard, care s-au clasat pe locurile I, II şi III, au fost premiaţi ieri, în cadrul manifestărilor. Câştigătorii au primit din partea jandarmilor câte o cupă, o diplomă şi un tricou. Printre câştigători s-au numărat Adi Stroescu şi Constantin Meianu, de la Gazeta de Sud, care au obţinut locul II la fotbal-tenis.

Au fost avansaţi în grad pentru merite deosebite patru angajaţi ai IJJ şi au fost premiaţi cu plachete jandarmi în rezervă şi câţiva şefi de instituţii. Manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei s-au încheiat pe platformă cu o defilare a Gărzii de Onoare a IJJ Vâlcea.

Exit mobile version