11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Militanţi anti-NATO, ridicaţi de poliţie

Poliţia a evacuat ieri mai mulţi militanţi anti-NATO din zona Timpuri Noi, din Bucureşti. Aproximativ 50 de persoane închiriaseră o hală din Timpuri Noi, sub pretextul că vor să organizeze o petrecere. Ieri-dimineaţă, „chiriaşii“ au vrut să introducă în imobil mai multe bidoane cu vopsea şi, pentru că paznicul nu le-a permis accesul, au devenit violenţi. Paznicul a anunţat poliţia, iar 46 de persoane au fost reţinute şi conduse la secţie pentru cercetări.

Activitatea mai multor organizaţii extremiste şi anarhiste din România şi din lume este monitorizată de serviciile secrete, întrucât există informaţii că acestea ar putea organiza manifestaţii la Bucureşti, cu ocazia summit-ului. Acţiunea Antifascistă din Bucureşti, Colectivul Subteran din Iaşi, ANTIFA din Craiova, CAMAS şi Noua Dreaptă din România, precum şi organizaţii internaţionale ca Green Anarhist, ARA, ATAC, Libertarian Front, NPD şi Falangele Spaniole intenţionează, potrivit autorităţilor române, să organizeze proteste în timpul summit-ului NATO. Informaţiile deţinute de autorităţi arată că grupările de extremă-stânga au lansat o invitaţie tuturor celor care au orientări similare, să se alăture unor mişcări de protest programate în timpul summit-ului.

Adrian DINU

 

Încep lucrările de modernizare a DJ 661 Ţânţăreni-Crasna

Consiliul Judeţean Gorj a predat ieri amplasamentul Drumului Judeţean 661 societăţii comerciale SCT Bucureşti SA, în vederea începerii lucrărilor de modernizare pentru reabilitarea celor peste 69 de kilometri ai şoselei care leagă localităţile Ţânţăreni, Târgu Cărbuneşti, Săcelu şi Crasna, CJ Gorj a contractat, anul trecut, un împrumut intern în valoare de 70 de milioane de lei, cu o perioadă de maturitate de 20 de ani.

Potrivit reprezentanţilor consiliului judeţean, constructorul SCT Bucureşti va începe lucrările de reabilitare pe întreaga lungime a drumului. În paralel, vor fi demarate şi lucrările de modernizare. Termenul de execuţie este de aproape doi ani. În această perioadă, traficul va fi restricţionat pe sectoarele de drum pe care se va lucra. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, a spus că circulaţia rutieră pe drumul care face legătura între partea de sud şi partea de nord a judeţului se va desfăşura în condiţii de siguranţă deosebită şi confort sporit.

Alin ION

 

Candidat de TOP 300 la Primăria Petroşani

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani şi singurul din Valea Jiului care este în TOP 300 al revistei Capital, Alin Simota, este candidatul la funcţia de primar din partea PNL. El şi-a depus oficial ieri candidatura şi a fost susţinut de directorul Companiei Huilei din Petroşani şi preşedintele PNL Petroşani, Daniel Surulescu, de Mircia Munteanu, preşedintele PNL Hunedoara, şi de Ioan Mircea Moloţ, vicepreşedintele PNL Hunedoara.

Candidatura lui Alin Simota are ca slogan electoral „AS la primărie“, de la iniţialele numelui său, şi spune că ar fi regretat dacă nu candida acum.

„Mi-ar fi părut rău ca peste cinci-şase ani să ne confruntăm cu exact aceleaşi probleme. Este trist să vezi blocuri neterminate, să vezi ce se întâmplă pe stradă, iar vorbele nu rezolvă gropile“, a declarat Simota.

Acesta candidează la Petroşani alături de Tiberiu Iacob Ridzi, din partea PD-L, Haralambie Vochiţoiu, din partea PSD, şi Tiberiu Cozma, fratele lui Miron Cozma, din partea PRM.

Diana MITRACHE

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS