8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii, terorizaţi în şcoli

Elevii, terorizaţi în şcoli

Taxe de protecţie, ameninţări cu moartea, certuri din dragoste şi bătăi. Toate acestea se întâmplă în şcoli sau în apropiere, iar victime sunt elevii.

 

Un elev al Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova a fost transportat ieri, în jurul orei 13.00, la Spitalul de Urgenţă, după ce a fost bătut în incinta şcolii de doi romi. Tatăl copilului spune că agresorii sunt cunoscuţi în şcoală, ba, în urmă cu câteva săptămâni, au mai fost sancţionaţi de poliţişti, însă nu s-a schimbat nimic.

„Copilul meu a fost bătut pe holurile şcolii de nişte ţigani, nişte tipi care vin să ceară bani de la elevi. Acum (ieri – n.r.) aşteptăm să i se facă investigaţiile medicale, după care ne vom duce la poliţie ca să depunem plângere“, a explicat Marius Iordache, tatăl lui Paul Iordache, elevul bătut. Medicii au stabilit că băiatul a suferit mai multe leziuni uşoare la nivelul feţei, iar acesta nu a rămas internat.

Conducerea colegiului susţine că ambii agresori fac parte dintr-o bandă care intră frecvent în şcoală, unde cer taxe de protecţie copiilor şi îi agresează. Nici profesorii sau paznicii nu scapă de furia găştii de romi. Aceştia chiar i-au ameninţat cu moartea pe câţiva profesori atunci când le-au cerut să părăsească şcoala. „Aceşti băieţi nu sunt la primul incident de acest fel. De mult timp se învârt pe aici. Prind momentul şi intră în şcoală, unde le cer taxe copiilor. Acum aproximativ o lună au fost prinşi de poliţie, însă au scăpat cu câte o amendă şi s-au întors“, a declarat Panait Popescu, directorul adjunct al CN „Ştefan Velovan“. Pentru a scăpa de gaşca de romi, conducerea şcolii spune că paza a fost dublată, iar profesorii fac câte doi de serviciu, însă aceste măsuri nu au avut nici un rezultat. Poliţiştii au precizat că se fac cercetări pentru identificarea agresorilor şi nu se ştie încă dacă aceştia sunt cei sancţionaţi în urmă cu o lună.

 

Bătut la cererea fetei

 

Poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi, marţi, în jurul orei 10.30, de agentul de pază al Grupului Şcolar Energetic din Craiova, despre faptul că în apropierea şcolii are loc o altercaţie în care este implicat un elev.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului l-a găsit pe Marian T., de 17 ani, elev al liceului, care a povestit că a fost bătut de doi tineri. Aceştia săriseră în ajutorul elevei Ana-Maria G., de 16 ani, care avusese o dispută cu Marian.

În urma verificărilor, au fost identificaţi agresorii, Claudiu C., de 17 ani, şi Marius Ş., de 17 ani, elevi la Grupul Şcolar Energetic.

Oamenii legii au stabilit că Marian a încercat să intre în vorbă cu Ana-Maria, însă tânăra i-a cerut să nu o deranjeze. Fata a sunat doi prieteni, care l-au scos din şcoală pe băiat şi i-au aplicat o corecţie, sub privirile elevei. Poliţiştii i-au amendat pe cei doi agresori cu câte 500 de lei, dar şi pe tânără, cu 250 de lei. Conform IPJ Dolj, Marian T. nu a depus plângere împotriva celor doi agresori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII