24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalColegiul Medicilor a început ancheta în cazul Eriţă

Colegiul Medicilor a început ancheta în cazul Eriţă

VÂLCEA. Reprezentanţii Biroului Executiv al Colegiului Medicilor (CM) Vâlcea au analizat plângerea depusă de Magda Eriţă, soţia lui Ion Dorin Eriţă, de 46 de ani, care a decedat pe 22 februarie, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni“, din Bucureşti. „Reprezentanţii Biroului Executiv au hotărât, conform art. 443, alin. 2, din Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sanitar, trimiterea plângerii la Comisia de Disciplină a CM, în vederea efectuării anchetei disciplinare. Trei membri analizează cazul şi, la sfârşitul cercetărilor, se vor prezenta concluziile. Ancheta e în desfăşurare şi va dura mai mult timp, pentru că la ora actuală aşteptăm nişte informaţii de la Spitalul «Bagdasar Arseni» din Bucureşti. După ce vom avea toate informaţiile necesare, vom trece la audierea medicilor implicaţi în acest caz şi, de asemenea, la audierea familiei“, a declarat juristul Adrian Buşu, purtător de cuvânt al CM Vâlcea.

Ion Dorin Eriţă a alunecat în baie pe 3 februarie şi a căzut, lovindu-se cu capul de maşina de spălat. A mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea însoţit de nevasta sa, Magda Eriţă, pentru un consult medical, deoarece nu îşi putea ţine gâtul drept, în urma căzăturii. La spital i s-au făcut două radiografii care au fost citite de medicii Nicolae Ţilivea şi Arina Băloiu. Diagnosticul pus de cei doi a fost spondiloză cervicală. Arina Băloiu i-a prescris un tratament lui Ion Dorin Eriţă şi
l-a trimis acasă. Bărbatul a urmat tratamentul până pe 20 februarie, când soţia lui a mers cu radiografiile la alt medic ca să le citească, pentru că Ion Dorin se simţea din ce în ce mai rău. Aceleaşi radiografii au fost citite de medicul radiolog Predescu, care a spus că bărbatul are gâtul rupt şi că e vorba de o fractură corp cervical C3 – C4 şi, deci, nu are spondiloză. În aceeaşi zi, Ion Dorin Eriţă a fost trimis la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti, pentru a fi operat, dar a murit pe 22 februarie.

Adrian Buşu a mai precizat că, peste două săptămâni, CM va finaliza ancheta în cazul morţii sergentului în rezervă, Florea Popescu, de 41 de ani, care a murit pe 2 ianuarie 2008. „În acest caz mai sunt de audiat doar membrii familiei. Acestora trebuia să li se ia declaraţii în cursul acestei săptămâni. Am amânat acest lucru, pentru că familia a solicitat să fie audiată în prezenţa avocatului“, a spuns Adrian Buşu. Florea Popescu a murit într-o ambulanţă în curtea SJU Vâlcea, după ce a fost plimbat de la o unitate medicală la alta, pentru a i se pune un diagnostic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS