10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj100 de locuinţe ANL vor fi date în folosinţă

100 de locuinţe ANL vor fi date în folosinţă

Patru blocuri ANL, cu 100 de apartamente şi garsoniere, vor fi date în folosinţă în municipiul Târgu Jiu, în trimestrul II al acestui an.

 

GORJ. Trei dintre blocurile aflate în execuţie sunt situate în cartierul Debarcader, iar altul în cartierul Teilor. Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că lucrările de construcţie se află în faza de finalizare. Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că sunt înregistrate aproximativ 2.700 de cereri pentru locuinţele ANL.

Potrivit lui Raul Chiriac, 24 de locuinţe, în patru pavilioane care au aparţinut unităţii militare din zona Iezureni, sunt în curs de amenajare. Acestea sunt destinate foştilor chiriaşi care au fost evacuaţi din casele naţionalizate. În total, aici urmează să fie amenajate 48 de unităţi locative. De asemenea, într-o fostă unitate militară de radiolocaţie din Târgu Jiu, din zona Drăgoeni, sunt în curs de amenajare 20 de locuinţe, tot pentru persoanele evacuate din locuinţele naţionalizate.

 

Toate locuinţele sociale din Târgu Jiu vor fi reabilitate

 

Alt proiect de investiţii în domeniul imobiliar întocmit de Primăria Târgu Jiu constă în construirea unui întreg cartier la marginea oraşului, pe şoseaua de centură. 24 de blocuri şi opt pavilioane cu locuinţe urmează să fie construite, în mai multe etape, în zona Narciselor.

Raul Chiriac a mai declarat că proiectul a fost depus deja la ANL şi că are toate şansele de a fi aprobat. De asemenea, şeful Serviciului de Investiţii a dat asigurarea că primele blocuri vor fi finalizate peste doi ani.

Primăria Târgu Jiu a obţinut fonduri structurale de la Uniunea Europeană, pentru un proiect de reabilitare a tuturor locuinţelor sociale din oraş. În acest program vor intra blocurile din Ciocârlău şi Islaz, precum şi pavilioanele unităţilor militare din Drăgoeni şi Iezureni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS