Acasă Local Şi-a omorât concubinul şi i-a ţinut cadavrul în balcon două luni

Şi-a omorât concubinul şi i-a ţinut cadavrul în balcon două luni

O femeie din Slatina şi-a omorât cu cruzime concubinul. A ascuns cadavrul în balconul apartamentului, spunând tuturor că bărbatul a plecat în Turcia.

 

 

 

Aurora Minerva Savu, de 31 de ani, din Slatina, şi-a ucis concubinul, Imre Szasz, de 64 de ani, şi i-a păstrat cadavrul în balconul apartamentului mai bine de două luni. În acest timp, femeia a trăit cu alt bărbat chiar în apartamentul victimei. Cadavrul aflat în stare de puterefracţie a fost descoperit vineri de poliţişti, după ce un prieten al bărbatului mort a intrat la bănuieli şi a anunţat la poliţie dispariţia acestuia.

Imediat ce au fost sesizaţi, oamenii legii au mers la locuinţa bărbatului pentru a căuta indicii care să îi ajute să îl găsească. În timp ce scormoneau prin apartament, poliţiştii s-au gândit să intre şi în balcon, a cărui uşă era blocată cu un pat. Acolo au dat peste cadavrul proprietarului locuinţei. Acesta era în genunchi, legat de mâini şi de picioare, cu o pungă pe cap, un cearşaf legat în jurul gâtului şi acoperit cu un preş. Pentru a induce în eroare în legătură cu mirosul cadavrului, femeia lăsase să se strice într-o farfurie nişte peşte şi varză murată. În tot acest timp, noul concubin habar nu avea ce făcuse femeia cu care trăia de câteva luni şi, mai ales, ce era în balconul apartamentului în care stăteau. Acesta nici măcar nu s-a deranjat să vadă de unde vine mirosul neplăcut.

Potrivit anchetatorilor, Aurora Minerva îl păcălise pe concubin că proprietarul apartamentului i-a lăsat cheia şi a rugat-o să locuiască în el până când se întoarce din Turcia, de la fiica sa, şi că i-a spus să nu intre în balcon pentru că are acolo nişte lucruri personale.

 

Vecinii credeau că victima este în vizită
la fiica sa

 

Vecinii bărbatului mort ştiau că Imre este plecat din ianuarie la fiica sa, în Turcia, pentru a o ajuta. Ei nu ştiau nimic despre concubina lui.

„Ştiam că e plecat la fiică-sa, la turci, că fata avea probleme cu drogurile. Nu l-am mai văzut de mult, cam de astă-toamnă, dar ştiam că e plecat, că aşa am auzit de la vecini. Nu era bolnav. Era despărţit de soţie de ani buni şi locuia singur. Avea mai mulţi prieteni, unul dintre ei locuieşte la scara 2. Acesta l-a căutat mereu. Am aflat acum că l-au găsit mort în casă“, a spus o vecină.

 

„Am bănuit din ianuarie că e ceva în neregulă“

 

Elena Călugăreanu, prietenă de familie a lui Imre Szasz, a declarat că a bănuit că e ceva în neregulă cu acesta încă din ianuarie. Elena a povestit că l-a căutat de nenumărate ori şi l-a sunat încontinuu, dar acesta parcă intrase în pământ. Într-o zi, Elena a mers şi a bătut la uşa lui, dar i-a răspuns concubina, care i-a spus că Imre este plecat la fiica sa şi că nu ştie când se întoarce.

„L-am căutat mereu şi l-am sunat la telefon, dar nu-mi răspundea. Am venit şi la uşa lui. Mi-a răspuns ea şi a zis că e plecat şi că nu ştie când vine. Şi vecinii ştiau tot aşa, că e plecat la fiica sa. De atunci mi s-a părut suspect, pentru că văzusem uşa spartă. M-am gândit eu că nu e în ordine ceva cu femeia asta. E o nenorocită. A fost măritată, are doi copii. L-a nenorocit. Era un om cuminte şi era prieten cu toată lumea“, a spus Elena Călugăreanu.

 

Omor deosebit de grav

 

Motivul crimei nu se cunoaşte cu exactitate. Potrivit procurorului, Ştefan Noajă, femeia recunoaşte că a locuit o vreme la victimă, pentru că nu avea unde să stea, după ce s-a despărţit de soţul ei, dar spune că nu a fost nimic între ea şi Imre. În ianuarie, victima ar fi chemat-o pe Aurora să îi facă mâncare şi curăţenie, ca şi în alte dăţi, iar Imre ar fi încercat să întreţină raporturi sexuale cu ea. Atunci a pus mâna pe un picior de scaun şi l-a lovit în cap de mai multe ori. Văzând că bărbatul încă trăieşte, a luat un cuţit de la bucătărie şi i-a tăiat gâtul. Rămâne ca poliţia să stabilească dacă acesta este adevăratul motiv pentru care femeia l-a ucis pe bătrân.

Vineri, femeia a fost reţinută de poliţie întrucât este principalul suspect. Medicul legist a stabilit că victima a murit din cauza unui traumatism cranian.

După ce a fost audiată timp de câteva ore de procurorul care se ocupă de caz, Parchetul a prezentat-o Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aurora Minerva Savu este cercetată pentru omor, însă, ţinând cont de felul în care a comis crima şi cum a procedat cu cadavrul, procurorul se gândeşte să schimbe încadrarea juridică în omor deosebit de grav.

„Cred că voi schimba încadrarea din omor în omor deosebit de grav. Va fi făcută şi o expertiză psihiatrică, să vedem dacă are discernământ“, a spus procurorul Noajă.

Exit mobile version