6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO adolescentă s-a spânzurat în podul casei

O adolescentă s-a spânzurat în podul casei

O elevă de 17 ani, din comuna Găneasa-Olt, şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se de o grindă în podul casei. Anchetatorii spun că rudele fetei nu îşi explică gestul acesteia, dar că, din biletul lăsat de ea, reiese că nu se înţelegea cu cineva din familie.

Andreea Ioana Călinescu era elevă în clasa a XI-a, la Liceul Mertalurgic din Slatina. Vineri, fata s-a întors acasă mai devreme decât de obicei. A făcut curat în curte şi a hrănit animalele, cum făcea de obicei. Nimic nu a dat de gândit că tânăra ar avea vreun gând rău, întrucât aceasta s-a comportat normal, spun anchetatorii. Spre seară, fata a luat o funie, s-a urcat în pod şi s-a spânzurat de o grindă. A fost găsită de tatăl său care împreună cu fratele Andreei o căutaseră peste tot. Prea târziu, însă. Tânăra era moartă deja. A fost apoi anunţată poliţia. Oamenii legii au găsit în pod un caiet al elevei, în care aceasta şi-a mărturisit durerea.

„Să nu mă plângeţi că n-am nevoie de lacrimile voastre false. Nu m-aţi iubit niciodată. Să nu mă îngropaţi, să mă ardeţi. Sper să vă fie bine fără mine, să nu mai aibă cine să vă fure şi să vă mintă. Puteţi să-mi faceţi testul de virginitate să vedeţi că nu am avut prieten“ sunt doar câteva dintre rândurile scrise de mâna Andreei, în ultimele clipe de viaţă.

 

„Facem cercetări să vedem cu cine nu se înţelegea“

 

Rudele fetei au refuzat să vorbească despre moartea acesteia.

În comună s-au auzit însă mai multe zvonuri cu privire la moartea elevei. Unii localnici vorbesc despre faptul că fata şi-a luat zilele pentru că rămăsese însărcinată, iar alţii, că a fost mustrată de părinţi pentru că şi-a tăiat părul.

Sorin Lesnic, medicul legist care a efectuat necropsia cadavrului, nu a confirmat şi nici nu a infirmat varianta sarcinii.

Potrivit lui Narcis Munteanu, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cercetările sunt în desfăşurare.

„Facem cercetări în continuare, să stabilim împrejurările comiterii acestui suicid. Nu este vorba despre vreun băiat, pentru că fata nu avea o relaţie de prietenie cu cineva. A avut o tentativă de a se împrieteni cu un băiat de la Piatra-Olt. Am stabilit că acesta se numeşte Florinel, dar nu a fost nici o discuţie în familie cu privire la acest băiat. Era o elevă cuminte, silitoare. A lăsat un înscris la faţa locului în care spunea că s-a săturat de viaţă, că îşi dorea moartea.

Din bilet reiese că, după divorţul părinţilor, ea nu se înţelegea prea bine cu cineva din familie. Rămâne să stabilim cu cine pentru că referirile sunt evazive“, a spus Narcis Munteanu, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Cadavrul victimei a fost transportat cu o maşină de la Serviciul de Medicină Legală la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru efectuarea autopsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII