Acasă Local RAAN Mehedinţi nu se va închide

RAAN Mehedinţi nu se va închide

Primul-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat ieri într-o vizită de lucru în Drobeta Turnu Severin.

 

 

MEHEDINŢI. Prima oprire a şefului guvernului a fost la fabrica de vagoane SC Meva SA, unde conducerea l-a informat că producţia este asigurată pentru următorii cinci ani datorită contractelor încheiate cu partenerii externi, întreprinderea având toată producţia contractată la export. Tăriceanu s-a arătat interesat de modul în care sunt produse platformele şi vagoanele-cisternă, iar la finalul vizitei s-a declarat mulţumit de situaţia fabricii.

„Mă bucură ce am văzut. Fabrica trăieşte, produce şi e bine că locurile de muncă sunt asigurate. Dacă vor fi mai multe comenzi, se vor putea face şi alte angajări, deci suntem pe drumul cel bun“, a declarat premierul.

Călin Popescu Tăriceanu a vizitat apoi Combinatul chimic Romag Prod, care produce apă grea pentru Centrala nucleară de la Cernavodă, unde s-a informat despre securitatea zonei şi despre tehnologia camerelor de securitate. Şeful guvernului a vorbit, în premieră, despre demararea cât mai rapidă a unui proiect pentru cea de-a doua centrală nucleară din România, a cărei locaţie nu a fost încă stabilită. Prefectul Sevastian Bâzoi a spus că aceasta se poate construi şi în Mehedinţi, pe malul Dunării.

„Eu o să-i propun primului- ministru să construim centrala nucleară în Mehedinţi, pe malul Dunării, să aibă şi apa necesară pentru răcire în timpul producţiei. Ar fi un obiectiv care ar ajuta foarte mult judeţul Mehedinţi“, a spus prefectul Bâzoi.

Următorul obiectiv al vizitei premierului a fost Uzina de Apă Grea de la Halânga, unde a declarat că Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Mehedinţi nu numai că nu se va închide în următorii ani, ci va funcţiona încât să iasă la pensie toţi cei care lucrează aici. Primul-ministru a declarat că este absolut necesar ca România să aibă securitatea energetică şi, în acelaşi timp, să aibă preţuri competitive pentru energie. El a menţionat că nevoile energetice ale României nu vor mai putea fi satisfăcute de actualele capacităţi de producţie, precizând că ţara noastră trebuie să-şi respecte angajamentele luate faţă de Uniunea Europeană de a produce energie cu emisii cât mai reduse de dioxid de carbon.

Şeful executivului a adăugat că uzina de la Halânga produce deja apă grea pentru unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, care vor fi construite în cel mai scurt timp.

Tăriceanu a fost invitat apoi să participe la lansarea candidaţilor PNL la primăriile din Mehedinţi. Liderul PNL i-a rugat pe cei prezenţi la acţiuni să se mobilizeze în campania pentru locale, subliniind că „rezultatele din vară sunt decisive pentru alegerile din toamnă, pentru Parlamentul României“.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că PNL are două mize importante în judeţul Mehedinţi: Primăria Drobeta Turnu Severin, pentru care va candida Constantin Săceanu, şi preşedinţia consiliului judeţean, pentru care va lupta Liviu Mazilu.

Exit mobile version