13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZece hoţi de curent electric, prinşi într-o zi

Zece hoţi de curent electric, prinşi într-o zi

OLT. Zece persoane din localităţile Iancu Jianu şi Balş au fost prinse în timp ce furau curent electric, în urma unei acţiuni realizate marţi de către efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ), în colaborare cu reprezentanţii CEZ Distribuţie.

Mai multe gospodării din comuna Iancu Jianu, unde mai fuseseră depistate cazuri de furt de electricitate, au fost verificate. În câteva ore, jandarmii au descoperit şapte case racordate ilegal la reţeaua de energie electrică. Proprietarii caselor legaseră cabluri direct de la stâlpii de curent ai firmei CEZ, care treceau prin apropierea locuinţelor. La aceste instalaţii clandestine, erau legate mai multe aparate electronice sau electrocasnice. Cele şapte familii nu aveau nici măcar contract cu firma furnizoare de electricitate.

 

Hoţii vor fi trimişi în judecată

 

Un caz identic a fost depistat de jandarmi şi în oraşul Balş. Ate două persoane care aveau contracte cu CEZ au fost prinse furând curent cu ajutorul unor instalaţii prin care ocoleau contorul electric. Valentin M., de 47 de ani, şi Iancu J., de 36 de ani, ambii din Balş, foloseau curent electric gratis.

„După întocmirea notelor de constatare, instalaţiile clandestine au fost sigilate şi ridicate de către reprezentanţii CEZ Distribuţie Craiova-Oltenia. Acestora li s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine, în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de legea energiei electrice. Dosarele cu actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, pentru continuarea cercetărilor“, a declarat căpitanul Emanuel Botan, ofiţerul de Relaţii publice al IJJ.

Cazurile de acest gen au început să devină tot mai dese. Cu aproximativ o săptămână în urmă, alte opt persoane din localităţile Iancu Jianu, Balş şi Călui au ajuns pe mâna justiţiei tot pentru furt de electricitate. Luna trecută, alte 18 persoane din Ipoteşti au fost prinse furând curent electric, în urma unor acţiuni similare întreprinse de Biroul de Ordine Publică a Municipiului Slatina, de Detaşamentul Pentru Intervenţie Rapidă (DPIR) şi de CEZ Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS